Brew Bag este un sistem de fabricare bere ALL GRAIN, economic si usor de utilizat de catre berarii amatori ce doresc sa foloseasca metoda BIAB (brew in a bag), economisind timp, spatiu si bani.
- usor de curatat: se spala de mana cu apa calda si detergent de vase; clatiti de cateva ori cu apa curata si apoi asezati la uscat; se spala ocazional
- rezistent - se poate refolosi iar si iar
- prevazut cu chingi de polipropilena pentru ridicarea sacului cu un carlig sau cu mana
- poate fi folosit ca sac suspendat pentru hamei
- material: 100% poliester
- dimensiuni: diametru x inaltime = 35 x 43 cm
Nota: imediat ce sacul plin cu malt atinge fundul vasului, se recomanda a nu se porni incalzirea directa a vasului - exista riscul ca sacul sa fie ars sau topit.
Ponturi:
1. pentru a maximiza randamentul de extractie a zaharurilor, zdrobiti maltul cat mai fin - astfel suprafata de contact dintre apa incalzita si bobul de malt zdrobit este marita iar activitatea enzimataica va creste, ducand la marirea cantitatii de zaharuri extrase in solutie.
2. in metoda BIAB clatirea (Sparging) nu mai este necesara.