Chips-uri (aschii) de stejar provenite din butoaie de whisky originale.
Ofera o aroma nemaipomenita vinului/berii. Se folosesc in acelasi mod ca si alte tipuri de chips-uri de stejar: lasati in contact cu vinul/berea pentru cateva saptamani, in timpul fermentarii/maturarii. Gustati in mod regulat pentru a urmari evolutia gustului si de a va bucura de aceasta. Sunt ambalate in vid pentru a conserva aromele pentru o perioada mai mare de timp.
Dozare: 5 - 30 gr / 10 litri.
De ce se foloseste stejarul in vin sau bere?
Utilizarea stejarului in timpul fabricarii vinului/berii va schimba unele caracteristici: gust, aroma, stabilitatea culorii si caracteristicile de conservare.
3 modalitati de adaugare a acestor caracteristici:
Ponturi:
Ce cantitate de chips-uri sa folositi si pentru ce perioada? Daca adaugati o cantitate mai mare de chips-uri, timpul necesar pentru maturare se scurteaza. In cazul butoaielor din lemn, perioada de maturare depinde de cate ori a fost folosit butoiul inainte.