Cum fabric bere
Sã iti fabrici bere acasã cu ajutorul kit-urilor de bere BREWFERM sau MUNTONS este foarte usor. Tot ceea ce ai nevoie este un echipament de fabricare bere pentru incepãtori si un kit de bere la alegere. In continuare vã prezentãm tehnologia de fabricare bere din kit-uri de bere in 12 pasi. Aceastã tehnologie este doar informativã. Pentru a obtine cele mai bune rezultate, parcurgeti intocmai instructiunile de folosire sosite cu kit-ul de bere.
|
|
|
Pasul 1
Cititi cu atentie instructiunile de folosire si familiarizati-vã atat cu echipamentul cat si cu ingredientele.
|
|
Pasul 2
Spãlati si igienizati toate componentele echipamentului, chiar daca acesta este nou.
|
|
|
|
Pasul 3
Scufundati cutia in apa fierbinte ("bain Marie") timp de 10 minute, panã cand continutul acesteia devine lichid.
|
|
Pasul 4
Turnati continutul kit-ului de bere in recipientul pentru fermentare. Clatiti cutia de tabla cu doi litri de apã fierbinte.
|
|
|
|
Pasul 5
Adãugati o cantitate de zahar, conform retetei sosite cu kit-ul de bere.
|
|
Pasul 6
Completati cu apã rece conform retetei. Amestecati mustul de bere cu ajutorul spatulei panã cand solutia devine omogenã si lãsati sã se rãceasca, panã ajunge la o temperaturã de 20 - 25°C.
|
|
|
|
Pasul 7
Dizolvati drojdia in 200 ml apã cãldutã (30 - 35°C), intr-un pahar sterilizat in prealabil. Luati o linguritã sterilizatã si amestecati continuu timp de 10 minute, panã drojdia se dizolvã complet.
|
|
Pasul 8
Adãugati drojdia dizolvatã in recipient peste mustul de bere si amestecati cu spatula timp de un minut.
|
|
|
|
Pasul 9
Fixati capacul recipientului de fermentare, montati supapa de evacuare si turnati apã in aceasta panã la semn. Lãsati la fermentat la temperatura camerei (22 - 25°C) timp de 7 - 10 zile, panã cand prin supapa de evacuare nu mai iese dioxid de carbon.
|
|
Pasul 10
Puneti berea in sticle si adãugati putin zahãr in fiecare sticlã (conform retetei) pentru a ajuta fermentarea; se pun capace la sticlele de bere cu ajutorul dispozitivului de capsat.
|
|
|
|
Pasul 11
Lãsati sticlele cu bere sã stea 5 zile la temperatura camerei apoi mutati-le intr-un loc rãcoros si asteptati panã cand berea se limpezeste si se matureazã, timp in care isi desãvarseste gustul.
|
|
Pasul 12
Invitati prietenii la o petrecere cu berea facutã de dumneavoastrã si, veti vedea, rãbdarea vã va fi rasplatitã pe deplin.
NOROC!
|