WLP001 este celebra pentru arome neutre, pentru fermentatia puternica si pentru folosirea ei in fabricarea berilor cu mult hamei de aroma.
Accentueaza gustul si aroma de hamei, chiar in berile cu o cantitate mare de alcool. O tulpina proaspata si sanatoasa de drojdie absoarbe repede compusii diacetil.
Aceasta tulpina poate fi folosita in aproape toate stilurile de bere, de la IPA la Porter, si chiar Kölsch.
Este o drojdie curata, neutra, ce elimina o cantitate mica de esteri.
Se recomanda pentru urmatoarele stiluri de bere: American IPA, American Wheat Beer, Barleywine, Blonde Ale, Brown Ale, California Common, Cidru, Double IPA, Dry Mead, Imperial Stout, Old Ale, Pale Ale, Porter, Red Ale, Stout, Sweet Mead.
Atenuare: 73% – 85%.
Toleranta alcool: inalta (10-15%).
Temperatura fermentare: 18 – 23° C.
Dozare: 0.5 - 1 g/ litru.
Contine: 11 gr.