Aceasta tulpina este o tulpina clasica de fermentatie inalta provenita de la berarie din Cologne, Germania. Berile obtinute vor avea un caracter fructat, cu un profil curat Lager. Se foloseste si pentru obtinerea berilor maturate rapid pseudo-lager. Fermenteaza bine in intervalul de temperatuta 13 - 16 ºC. produce diacetul in cantitati foarte mici sau deloc. Sedimenteaza foarte slab asa ca drojdia ramane in suspensie fiind nevoie de filtrare sau de perioada suplimentare de sedimentare, pentru a obtine beri limpezi.
Sedimentare: scazuta
Atenuare: 73 - 77 %
Temperatura fermentare: 13 - 21 ºC
Toleranta alcool: aproximativ 10 % ABV
Recomandari: American Wheat/Rye Beer, Berliner Weisse, Bière de Garde, Cream Ale, Düsseldorf Altbier, Beri cu fructe, Kölsch, Northern German Altbier
Smack Pack ACTIVATOR
Sunt destinate berarilor amatori sau microberariilor mici, suficiente pentru adaugarea directa in 20 litri de must de bere. Ambalare in pachet SmackPack steril.
Contine 125 ml drojdie lichida si nutrienti.
Valabilitate: 6 luni de la data fabricatiei.