
19 aprilie
21:30 - adaugat drojdia la must
- temp must 27 grd
- OG 1.038-40 menisc
22:05 - temp 25 26 grd
20 aprilie
17:15 - temp 20-21 grd
- ferementatie moderata 3-4 bule mari lungi / 2-4 sec
- spuma 1 cm
23:50 - temp 20-21 grd
- ferm moderata 3-4 bule mari medii / 2-4 sec
- spuma 5 mm
- G in mostra de ieri 1.040
21 aprilie
7:30 - 20 grd
- ferm moderata spre slaba
- 8 10 bule medii / 5-6 sec
22 aprilie
9:40 - 20 grd
- ferm moderata spre slaba
- 2 bule mari / 7-8 secunde
- fara spuma vizibila
21:50 - 20 - 21 grd
- ferm moderata spre slaba
- 1-2 bule mari / 7-8 sec
22:00 - transfer la vas ferm sec
Mostra luata pt curatarea robinetului e tulbure, putin dulceaga, foarte acidulata, miros redus de drojdie, culoare galben auriu, alcool OK dpdv gustativ.
22:20 - terminat mutarea
22:40 - a inceput drojdia sa lucreze vizibil in noul vas. Deocamdata nu a iesit nici o bula. Estimez la 21-22 de grade temperatura mustului.m
23:15 - prima bula
23 aprilie
12:25 - G 1.010 - 1.008
- temp 20-21 grd
- a inceput maturarea
24 aprilie
- ziua 2 de maturare
- am mutat vasul jos pentru mai multa racoare
- estimez 19-20 grade
6 mai
- 14 zile la maturat in vas secundar
- limpede si putin carbonata
- amestecat cu 100 gr zahar pentru carbonare si am imbuteliat
- 41 sticle grolch + 3 sticle 1 l de apa minerala
9:10 - inceput operatiunea de imbuteliere
12:15 - terminat
21:30 - a inceput sa se relimpezeasca vizibil
9 mai
- drojdie sedimentata si gelifiata putin pe fundul sticlei
- berea s-a mai limpezit putin
14 mai
- bere limpede
- testat 2 la sticla de litru + 1 pluton mici. excelent
- carbonare moderata spre slaba, alc aprox 4 %. excelent