[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - "Jurnal de bere" - sau de la kit la sticla

"Jurnal de bere" - sau de la kit la sticla

"Jurnal de bere" - sau de la kit la sticla

Mesajde iso_fish » Mie Mai 18, 2011 8:20 pm

Salut. In speranta ca o sa ii fie cuiva utile observatiile mele, am decesi sa le postez. Sper sa ajute la lamurirea unor aspecte legate de kit, procesul de fermentare, etc. Postez exact in forma in care le-am notat, iar acolo unde nu intelegeti ce am scris (da, am o exprimare ciudata doar pe intelesul meu) o sa va traduc :P . In speranta in care ajuta, mai jos aveti jurnalul. E vorba de un KIT Muntons Premium Lager.

19 aprilie
21:30 - adaugat drojdia la must
- temp must 27 grd
- OG 1.038-40 menisc
22:05 - temp 25 26 grd

20 aprilie

17:15 - temp 20-21 grd
- ferementatie moderata 3-4 bule mari lungi / 2-4 sec
- spuma 1 cm

23:50 - temp 20-21 grd
- ferm moderata 3-4 bule mari medii / 2-4 sec
- spuma 5 mm
- G in mostra de ieri 1.040

21 aprilie

7:30 - 20 grd
- ferm moderata spre slaba
- 8 10 bule medii / 5-6 sec

22 aprilie

9:40 - 20 grd
- ferm moderata spre slaba
- 2 bule mari / 7-8 secunde
- fara spuma vizibila

21:50 - 20 - 21 grd
- ferm moderata spre slaba
- 1-2 bule mari / 7-8 sec

22:00 - transfer la vas ferm sec

Mostra luata pt curatarea robinetului e tulbure, putin dulceaga, foarte acidulata, miros redus de drojdie, culoare galben auriu, alcool OK dpdv gustativ.

22:20 - terminat mutarea

22:40 - a inceput drojdia sa lucreze vizibil in noul vas. Deocamdata nu a iesit nici o bula. Estimez la 21-22 de grade temperatura mustului.m

23:15 - prima bula

23 aprilie

12:25 - G 1.010 - 1.008
- temp 20-21 grd
- a inceput maturarea

24 aprilie
- ziua 2 de maturare
- am mutat vasul jos pentru mai multa racoare
- estimez 19-20 grade

6 mai
- 14 zile la maturat in vas secundar
- limpede si putin carbonata
- amestecat cu 100 gr zahar pentru carbonare si am imbuteliat
- 41 sticle grolch + 3 sticle 1 l de apa minerala
9:10 - inceput operatiunea de imbuteliere
12:15 - terminat

21:30 - a inceput sa se relimpezeasca vizibil

9 mai
- drojdie sedimentata si gelifiata putin pe fundul sticlei
- berea s-a mai limpezit putin

14 mai
- bere limpede
- testat 2 la sticla de litru + 1 pluton mici. excelent
- carbonare moderata spre slaba, alc aprox 4 %. excelent
Think free, Think OpenSource !
iso_fish
 
Mesaje: 22
Membru din: Mie Feb 16, 2011 9:01 pm
Locaţie: Arad

Re: "Jurnal de bere" - sau de la kit la sticla

Mesajde Laur » Mie Mai 18, 2011 9:45 pm

Iso_fish, ar fi interesant sa ne prezinti procedeul de fermentare primara in al doilea vas. Eu doar am citit despre el insa nu l-am folosit. Iti recomand un post nou cu descrierea procedeului, eventual si niste poze, aspecte pozitive, aspecte negative, si orice alt lucru care merita luat in atentie de catre berarii amatori ai forumului.
Multumim.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: "Jurnal de bere" - sau de la kit la sticla

Mesajde iso_fish » Vin Ian 24, 2014 9:50 am

Cu o intarzaiere mare, MARE DE TOT, am revenit. Daca imi ajunge comanda pusa astazi, maine (25.01.14) o sa re fac o descriere completa a metodei + poze si daca cumva o sa pot chiar si o filmare aferenta metodei care o voi aplica la acest kit.

Numa bine !
Think free, Think OpenSource !
iso_fish
 
Mesaje: 22
Membru din: Mie Feb 16, 2011 9:01 pm
Locaţie: Arad


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 13 vizitatori

cron