Salutare,
Am primit de curand un echipament de fabricat bere si un kit Brewferm Pils si m-am apucat de treaba. Insa am facut o greseala ca nu am intrat pe forum in prealabil, pentru ca am gasit foarte multe informatii utile si acum mi-am dat seama ca nu am dat prea mare importanta unor detalii.
Idee este ca am incercat sa fabric o cantitate de 20L, am urmat instructiunile de preparare si am adaugat 1kg de zahar brun si am lasat la fermentat aproximativ 2 saptamani, atunci cand am observat ca CO2 nu mai iese prin supapa, desi capacul bidonului inca mai era umflat.
Partea proasta, din punctul meu de vedere, este ca am obtinut o densitate mai mica ( 1.004) si nu imi dau seama unde am gresit.
Am imbuteliat totusi o parte din mustul obtinut, a stat 1 saptamana la temperatura camerei si acum vreau sa o pun la frigider.
Mai am o cantitate la care am mai adaugat ceva zahar si acum fermenteaza din nou. Vreau sa stiu daca are rost sa mai astept sa fermenteze si sa imbuteliez si acest must sau sa il arunc.
Am comandat acum un alt kit, precum si zahar candel si ma apuc din nou de treaba. Dar ceva nu imi da bine, conform instructiunilor de pe site la o cantitate de 12L se vor folosi 101gr zahar candel iar in reteta spune ca la prima fermentatie nu se mai adauga zahar (pentru cantitatea de 12L) si la imbuteliere se vor adauga 7g/L, de unde rezulta o cantitate de 7*12= 84g * 1.05 (un adaos de 5% daca se foloseste zahar candel) si rezulta 88.2 g. De unde aceasta cantitate de 101g? Se mai pune zahar si la prima fermentatie?
Astept sfaturile voastre.
Va multumesc,
Costin