[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Kit bere gust amoniac

Kit bere gust amoniac

Kit bere gust amoniac

Mesajde COCOCI2 » Mar Mai 04, 2021 6:54 pm

Am făcut doua beri ipa brewferm și muntons gold care au ieșit cu gust astringent și miros de amoniac
Ambele au fost îmbuteliate târziu prima doua o ora jumate oar a doua după o ora
La prima a fost și high pitch de 28
Am mestecat încontinuu la ambele beri ca să le răcesc de respectiv o ora jumate și o ora.
La prima aroma de amoniac a fost mai intensa
Nu am regăsit ca mirosul de anomiac sa fie corelat decât cu highpitch
Daca era contaminare ma așteptăm la ceva culori sau alt tip de miros gust.
A doua bere a fost ok după ce s-a maturat doua săptămâni însă a prins și ea ulterior miros de amoniac sia pierdut gustul dulc și a devenit astringenta similara cu prima deși am fost foarte inc atâta de ea la început.
Din ce îmi amintesc culoarea era parca mai deschisa.
Sa fie vorba de oxidare? Seamănă la gust cu o bere care a s-a trazvit, deși are mult acid.
As vrea sa mai fac bere din kituri și cum am și in răcitor ca să nu mai repet greșeală de a digi la târziu vasul de fermentare.
Am făcut și o bere din grâne cre a ieșit foarte ok, pe aceea am îmbuteliat în 45 de min din care 30 au fost răcirea.
Ceva sfaturi ca să elimin orice contaminare pe viitor?
Mentionez ca am curățat totul cu soluție cu concentrație mai mare decât recomandata, conservă Cuțit cana, tot.
La prima apa a fost rece de la izvor îmbuteliată în sticle de plastic iar la a doua apa de la robinet fiarta și lăsata sa se răcească peste noapte.
COCOCI2
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Mai 04, 2021 9:14 am

Re: Kit bere gust amoniac

Mesajde Laur » Dum Mai 09, 2021 5:43 pm

Eu nu am inteles la ce te referi cand spui racirea.
Ai facut referire ca le-ai imbuteliat dupa o ora si jumatate respectiv dupa o ora. Dupa o ora de cand?
Nu cred ca am inteles procesul pe care l-ai facut, pentru a-ti putea da sfaturi.
Te rog sa explici in detaliu procesele etapizat.
Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Kit bere gust amoniac

Mesajde COCOCI2 » Dum Mai 16, 2021 12:54 pm

berea 1
-luat apa izvor in sticle de plastic
-incalzit kit bere in apa fierbinte sa se lichefieze mai bine extrasul de malt
- igienizat container de fermentat, cana turnat apa, lingura, cutit, pliculet drojdie
-incalzit 1 litru de apa fiarta pentru clatit conserva kit
-adaugat apa calda plus zahar topit in apa
-mestecat
-adaugat diferenta de apa rece pana la 12 L conform retetei.
In acest moment mustul avea 37 de grade.
Nu am avut optiuni sa racesc un cotainer atat de mare asa ca am mestescat timp de o ora si jumatate pentru a ajunge la o temperatura acceptabila.
Nu am reusit asa ca am facut high pitch la 29 de grade. max era 25
dupa ce am adaugat drojdia am mai mestecat 5 min
am capsat si am lasat in beci, am scos afara containerul seara fiind iarna sa se raceasca la 22 de grade lucru ce a durat cam 5 ore de la inciderea containerului de fermentat
mentionez ca am adaugat apa in supapa de evacuare dupa ce au fost igienizate.
Robinetul a fost si el dezasamblat si igienizat
Berea a fost imbuteliata dupa 3 saptamani si lasata la maturat conform instructiunilor
sticlele si capacele au fost si ele igienizate.

spre deseobire de berea 1 la berea 2 am facut urmatoarele:
-am incarcat 30 litri de apa de robinet si am fiert-o cu o zi inainte, seara.
-am lasat-o sa ajunga la temperatura camerei cu capacul pus in oala in care am fiert-o

-dupa ce am amestecat kitul in vasul de fermentare si am adaugat apa din vasul lasat peste noapte am ajuns la 23,7 litri de must la temperatura de 28 de grade
-am mestecat din nou timp de o ora ca sa reduc temperatura la 22 de grade, sub 23 cat era temperatura maxima suportata de drojdie
-am mestecat compozitia putin dupa ce am adaugat drojdia
-am inchis containerul.
-am imbuteliat la 2 saptamani tot cu igienizarea aparatului de incarcat sticle, capacelor si sticlelor in prealabil.

Berea nr. 2 a fost chiar ok primele 2 saptamani apoi s-a inchis la culoare si s-a schimbat gustul nu am mai pot simti gustul placut.

mentionez ca ambele beri si-au pastrat carbonatarea
COCOCI2
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Mai 04, 2021 9:14 am

Re: Kit bere gust amoniac

Mesajde Laur » Vin Mai 21, 2021 9:50 am

Cu ce ai facut igienizarea?

E posibil ca prin amestecare sa fi oxigenat/oxidat mustul de bere excesiv de mult. Aici iti recomand ca minim 5 litri din apa care trebuie sa o adaugi in recipientul de amestecare sa o tii la frigider cu cel putin 1 zi inainte, pentru a putea scadea temperatura intregului must.
Ideea este ca, dupa ce se adauga mustul de bere rehidratat si se adauga drojdia (lucruri ce dureaza maxim 30 minute), se inchide capacul si nu se mai umbla la bere pana spre final, cand se pot lua mostre din recipient pentru masurarea densitatii.

Nu stiu exact care ar fi cauza - gustul de amoniac la o bere din kit-uri nu ar trebui sa apara. Poate ar fi bina sa tii cateva sticle la temperatura camerei una-doua saptamani si apoi sa le consumi si sa vezi daca se schimba ceva (in bine).
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Kit bere gust amoniac

Mesajde COCOCI2 » Sâm Mai 22, 2021 9:47 am

Mulțumesc pentru sfat

E posibil sa nu fii lăsat la uscat sau scurs suficient containerele și ustensilele sau sa le fi igienizat excesiv introducând prea mult oxigen.
Am igienizat cu Chemixpro la primul lot și star San la al doilea.
Pe viitor voi folosi apa din frigider sa fiu sigur ca nu mai am aceeași problema.
COCOCI2
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Mai 04, 2021 9:14 am


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 6 vizitatori

cron