Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari in legatura cu fermentarea.
Am pus la fermentat un kit Muntons Yorkshire bitter, dar camera in care am tinut recipientul de fermentare avea temperatura de 16 - 17 grade Celsius.
Bineinteles, am uitat sa masor gravitatia initiala.
Dupa o zi, fermentatia era foarte puternica, iar apoi a scazut, mentinandu-se constanta, cu bule la 2-3 minute.
Problema este ca, dupa aproape 4 saptamani inca fermenteaza.
Am masurat gravitatia de trei ori pana acum:
- 2017 06 02
- G_20170602.jpg (19.03 KiB) Vizualizat de 14336 ori
- 2017 06 10
- G_20170610.jpg (37.35 KiB) Vizualizat de 14336 ori
- 2017 06 18
- G_20170618.jpg (49.08 KiB) Vizualizat de 14336 ori
Intrebarea mea este : mai trebuie lasata la fermentat, (in indicatiile kitului nu am gasit trecuta gravitatia finala.)
Oare nu s-a stricat dupa atata timp de fermentare? Am gustat-o si parca e "sifonata".