[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde GEO » Lun Oct 17, 2011 10:23 am

Vreau sa incerc sa fac o sharja de bere wheat si ma intrebam cum e berea asta MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT.
Daca a mai incercat cineva as vrea sa stiu si eu cateva detalii, poate sfaturi, despre kit-ul asta.
GEO
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Sep 20, 2011 12:24 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde Laur » Mar Oct 18, 2011 10:12 am

Salutare,

Eu am facut acest kit acum vreun an si jumatate. Gustul este asemanator genului WEISS (clasica bere nefiltrata germana). Insa ne folosindu-se drojdie dedicata pentru berea de grau, gustul final nu este chiar similar cu cel al unei beri de grau. Dar este o bere usoara (are 4,5% ABV), cu un guler de spuma considerabil, nu este extraordinar de tulbure pentru ca drojdia folosita se sedimenteaza mult mai repede decat drojdia speciala pentru berei de grau. Per ansamblu berea este foarte buna, mie mi-a placut - de fapt, cam toate kit-urile facute de mine (atat Brewferm cat si MUNTONS) au fost pe placul meu.
Asteptam si alte pareri ale berarilor, pentru a-ti putea face o idee corecta asupra kit-ului acesta.
Spor la berarit.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde GEO » Mar Oct 18, 2011 11:08 am

adica drojdia din capacul cutiei (kit-ului) nu e cea mai potrivita pentru berea asta????
GEO
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Sep 20, 2011 12:24 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde Laur » Mar Oct 18, 2011 1:03 pm

Drojdiile care vin cu kit-urile de bere sunt drojdii ALE de uz general. Asa vin toate kit-urile.
In afara de aceste drojdii de uz general, exista drojdiile uscate specializate dar mai sunt si drojdiile lichide super-specializate. Dar despre ele vorbim cand treci in etapa de berar avansat. Pana atunci iti recomand sa fabrici bere din kituri, pentru "a-ti face mana" in ale fabricarii berii acasa.
Rezultatul obtinut din kit-uri (chiar cu drojdii ALE de uz general) este unul fantastic, nu te gandi ca iese vreo chestie cu ceva gust de bere - iese chiar o bere foarte buna.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde GEO » Mie Oct 19, 2011 3:30 pm

OK MULTUMESC, ABIA ASTEPT S-O INCERC
GEO
 
Mesaje: 3
Membru din: Mar Sep 20, 2011 12:24 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde DaniSZ » Dum Noi 27, 2011 5:28 pm

Ca si o intrebare pentru Laur, sa inteleg ca si MUNTONS PREMIUM LAGER si celelalte kituri prin care sunt facute berile lager sunt de fapt fermentate cu drojdii tip ALE, cum? (de ce mai are denumirea de lager?), nu de alta pun intrebarea dar la mine in pivnita in Brasov la ora actuala sunt aprox 14 grade C si e in scadere, si am vrut sa incerc un kit de lager pentru ca din cele citite am vazut ca alea fermenteaza si la temperaturi joase...sau atunci care e temperatura ideala pentru kiturile de pe site...sa nu fac vreo prostie
DaniSZ
 
Mesaje: 9
Membru din: Lun Oct 17, 2011 8:02 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde Laur » Dum Noi 27, 2011 8:37 pm

Tipul de bere nu defineste drojdia de fermentare. Adica un kit de bere LAGER nu are drojdie lager. Cum nici un kit de bere WHEAT nu are drojdie BLANCHE sau echivalent.
Drojdiile ce insotesc kit-urile sunt toate de tip ALE, deoarece fermentatia drojdiilor LAGER necesita o temperatura scazuta, ceea ce in conditii normale de apartament nu se poate obtine decat prin intermediul unui frigider (ceea ce, la berarii incepatori reprezinta o investitie majora). Cine doreste sa faca o bere cu fermentatie LAGER poate opta pentru o drojdie din aceasta categorie. Insa pentru kit-uri, nu recomand folosirea altor drojdii decat acelor berari care s-au documentat in ce priveste drojdiile de bere.
Daca doresti sa folosesti o drojdie LAGER, trebuie sa stii ca ea poate fi folosita si la temperaturi de 18 - 20 grade, numai ca ea este recomandata a fi folosita la temperaturi cuprinse intre 9 si 15 grade Celsius (fiecare drojdie LAGER are un interval recomandat de temperatura, scrisa pe pachet). Diferenta consta in obtinerea unui gust specific (adica la temperaturi de 9-12 grade Celsius, drojdia "imprima" berii un gust iar la o temperatura mai mare, gustul este diferit).
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde Laur » Lun Noi 28, 2011 6:29 am

Temperatura din pivnita ta (14 grade) este foarte buna pentru maturarea berii. Este buna, deasemenea, si pentru fermentat LAGER (cu drojdie de tip LAGER).
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: MUNTONS CONNOISSEUR WHEAT

Mesajde DaniSZ » Mar Noi 29, 2011 8:18 pm

Multumesc de lamuriri, pentru ca eram confuz, si ca o paranteza , o pivinta rece si uscata e o comoara, apropo am ramas fara bere pana se matureaza urmatorul si am cumparat vreo cateva sticle din comert, ceea ce consumam inainte fiind convins ca e una dintre cele mai ok, dar se pare ca nu imi mai prieste berea pasteurizata, parca nu are gust, e apa cu bule, dar voi de pe aici stiti mai bine, deci sa curha berea eco prin halbe, numa bine
DaniSZ
 
Mesaje: 9
Membru din: Lun Oct 17, 2011 8:02 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori

cron