Va salut! Sper ca va vedea cineva acest mesaj, intrucat forumul nu pare activ de ceva vreme, din pacate... Am aflat ca v-ati fi mutat toti pe Facebook, dar din pacate acolo nu am cont
O sa fiu succint: sunt mare fan al berii nefiltrate si imi doresc mult sa fabric propria bere acasa. Din pacate nu prea dispun de spatiul necesar (garsoniera <40 mp), si cel mai mult din reteta imi lipseste...locul racoros.
Sa zicem ca pe timp de iarna e okay, e suficient de frig in bucatarie, si pe balcon desigur. Dar vara...nici o sansa. Camara nu am, ca fostul proprietar s-a gandit ca ar fi o idee buna sa o uneasca cu bucataria, balconul e spre vest, dupa amiaza se face o caldura, cu tot cu jaluzele trase, de se umplu de apa si florile din ghiveci.
Pe timp de vara singura solutie pe care o vad ar fi un dulap inchis, unde am observat ca temperatura e constanta (sa zicem pe la 20-25 de grade). Am vreo sansa sa duc procesul de maturare cu bine la capat?? Eventual asteptand cu rabdare mai mult decat dureaza maturarea in mod normal? Daca da, la ce interval de timp sa ma astept? In loc de 3 saptamani, vor fi 4,6,8?... Are vreun sens sa ma complic? Pentru ca n-as vrea sa achizitionez kitul daca nu-l pot folosi decat maxim jumatate de an.
A doua problema la care ma gandesc...in timpul procesului de fermentare, exista sansa ca vaporii emanati sa fie periculosi? Chiar acum cateva zile citeam o stire cu 3 barbati morti dupa ce au intrat intr-o cisterna cu bere. Bine, acum stiu ca eu nu voi avea o cisterna in bucatarie si poate e hilara comparatia, dar totusi bucataria e foarte bine izolata cand geamul e inchis, n-as vrea sa ajung si eu la stiri precum cei care intra in beci si nu mai ies.
Va multumesc anticipat!