Am făcut doua beri ipa brewferm și muntons gold care au ieșit cu gust astringent și miros de amoniac
Ambele au fost îmbuteliate târziu prima doua o ora jumate oar a doua după o ora
La prima a fost și high pitch de 28
Am mestecat încontinuu la ambele beri ca să le răcesc de respectiv o ora jumate și o ora.
La prima aroma de amoniac a fost mai intensa
Nu am regăsit ca mirosul de anomiac sa fie corelat decât cu highpitch
Daca era contaminare ma așteptăm la ceva culori sau alt tip de miros gust.
A doua bere a fost ok după ce s-a maturat doua săptămâni însă a prins și ea ulterior miros de amoniac sia pierdut gustul dulc și a devenit astringenta similara cu prima deși am fost foarte inc atâta de ea la început.
Din ce îmi amintesc culoarea era parca mai deschisa.
Sa fie vorba de oxidare? Seamănă la gust cu o bere care a s-a trazvit, deși are mult acid.
As vrea sa mai fac bere din kituri și cum am și in răcitor ca să nu mai repet greșeală de a digi la târziu vasul de fermentare.
Am făcut și o bere din grâne cre a ieșit foarte ok, pe aceea am îmbuteliat în 45 de min din care 30 au fost răcirea.
Ceva sfaturi ca să elimin orice contaminare pe viitor?
Mentionez ca am curățat totul cu soluție cu concentrație mai mare decât recomandata, conservă Cuțit cana, tot.
La prima apa a fost rece de la izvor îmbuteliată în sticle de plastic iar la a doua apa de la robinet fiarta și lăsata sa se răcească peste noapte.