verdes scrie:Laur,
am si eu o problema, inca nu m-am apucat de produs bere dar studiez problema. am o intrebare . la mine in apartament am o temp constanta de aprox 22 grade. la ultima etapa ,la sticla, e necesara o temp de 10 -15 grade(pt limpezire), ceea ce eu nu pot asigura.nu am beci.Se poate limpezi la aceeasi temp? CE fac? mersi
In perioada de maturare si limpezire a berii, sticlele trebuie sa stea la rece.
Recomandarea producatorului este intervalul 10 -13 grade. Eu iti recomand ce am recomandat tuturor berarilor amatori care nu dispun de beci sau ceva similar: folosirea frigiderului - am masurat temperatura din interiro si este undeva intre 6 si 8 grade Celsius, temperatura buna pentru maturat.
Si producatorul de kit-uri a incuviintat folosirea frigiderului pe post de "incapere de maturat bere".
Imi pare rau dar, nu poti sa tii sticlele de bere la temperatura camerei in perioada de maturare.
Toate cele bune.