de Laur » Lun Apr 30, 2012 3:06 pm
ABV-ul pare calculat corect.
Mai multe beri au anumita tenta fructata asa ca, nu as spune neaparat ca este din cauza temperaturii de fermentare primare, mai ales ca drojdia ce insoteste fiecare kit este o drojdie comuna de tip ALE, ce are un interval de fermentare larg: 18 - 25 grade Celsius.
Din punctul meu de vedere, perioada de fermentare secundara este mult peste cea necesara. Eu nu las mai mult de 7 zile si este absolut suficient. Poti lasa la fermentarea secundara mai mult insa acest aspect prelungeste inutil termenul la care o bere poate fi bauta.
Importanta pentru gustul final este maturarea, care poate dura intre 4 saptamani si pana la 1-2 ani, in functie de beri. Numai ca in cazul berilor facute din kit-uri, perioada de maturare nu depaseste 6 luni (pentru berile BREWFERM CHRISTMAS si ABBEY). Eu recomand ca perioada de maturare sa fie de minim 2 saptamani, caz in care gustul este cat de cat format si berea poate fi consumata. Si repet, maturarea o recomand a fi facuta la temperatura frigiderului, in cazul in care nu dispui de o pivnita sau beci.
In concluzie, lasa berea in frigider pentru minim 2 saptamani si apoi incepe sa consumi treptat din ea (restul lasandu-l in frigider pentru continuarea maturarii) si vei vedea cum, cu trecerea timpului de maturare, gustul se schimba in bine.
Spor la berarit!