[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Sediment

Sediment

Sediment

Mesajde diamondf » Mie Ian 06, 2010 1:45 pm

Buna ziua,
De ce berea gasita in comert nu are niciun sediment pe fundul sticlei, folosesc filtre multe, noi de ce nu putem folosi filtre?
diamondf
 
Mesaje: 10
Membru din: Lun Ian 04, 2010 12:12 pm

Re: Sediment

Mesajde Laur » Mie Ian 06, 2010 4:21 pm

Salut,

In procesul de fabricare industrial, dupa fermentatia secundara are loc operatia de filtrare mecanica a sedimentelor. Se folosesc filtre centrifuge sau filtre cu roca. Dupa filtrare, berea este pasteurizata (pentru a putea fi pastrata timp indelungat la temperatura camerei) apoi imbuteliata.
Unele voci spun ca imbutelierea se face cu adaos de dioxid de carbon.
Avand in vedere ca fermentatia secundara si maturarea berii artizanale are loc in sticla, sedimentul rezultat in urma limpezirii ramane in sticla si nu poate fi separat.
Sedimentul reprezinta drojdiile aflate in suspensie la inceputul fermentatiei secundare si nu sunt nocive sanatatii. Berea alba de grau (wheat) se bea cu tot cu acest sediment, ea fiind cunoscuta si sub numele de "bere nefiltrata" datorita aspectului tulbure.
Exista cateva trucuri pentru micsorarea cantitatii de sediment in sticla.
Apropos de berea din comert: daca te uiti la berea Duvel, fabricata in Belgia dupa aceeasi tehnologie, vei vedea un strab subtire de sediment pe fundul sticlei.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Sediment

Mesajde diamondf » Vin Ian 08, 2010 5:48 pm

Care sunt acele trucuri?
Am vazut pe unlele site-uri ca se trece berea pentru fermentatia secundara in damigene de sticla ca apoi dupa 3-4 zile sa se traga berea intr-un alt vas unde se mai lasa o perioada pana se trage in sticle.
Este corect si bun procedeul?
diamondf
 
Mesaje: 10
Membru din: Lun Ian 04, 2010 12:12 pm

Re: Sediment

Mesajde diamondf » Mar Mar 09, 2010 1:07 pm

Se pare ca nu vrei sa ne divulgi si noua acele trucuri pentru reducerea sedimentului,sunt secrete?

Daca tot cumparam kiturile ar fi bine sa stim si noi trucurile pentru a scoate belgiana foarte buna si gust desavarsit,si cred ca vor fi rasplatite trucurile prin numarul de kituri vandute.
diamondf
 
Mesaje: 10
Membru din: Lun Ian 04, 2010 12:12 pm

Re: Sediment

Mesajde Laur » Mar Mar 09, 2010 1:52 pm

Nu sunt deloc secrete trucurile acestea - pot fi gasite pe forumurile despre bere.
Unul din ele se refera la transferarea berii intr-un recipient intermediar, care se tine la rece 2-3 zile. Astfel, drojdiile din suspensie se depun intr-o masura destul de mare. Ulterior berea se transfera in recipientul de amestecare si apoi in sticle.
O alta metoda este lasarea berii in recipientul de fermentare pentru inca 3-4 zile dupa momentul de incetare a primei etape de fermentatie. La fel ca in primul caz, o mare parte din drojdiile aflate in suspensie se depun.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron