Salut,
Am facut de vreo 3-4 ori bere si cu oarecare lipsa de modestie pot spune ca a iesit buna (Muntons-Mexican Cerveza) spre foarte buna(Brewferm- Old Flamish Brown si Ambiorix).
Si cand sa ma dau cel mai berar dintre berari, am ajuns la Muntons-Irish Stout. La primele am folosit zahar normal si pot zice ca au iesit bune(drept urmare s-au si consumat destul de repede). La Irish Stout am zis sa imi desavarsesc berea folosind indulcitor.
Faza e ca sunt 99% sigur ca apa in care am diluat drojdia nu a fost suficient de calda. Cert e ca dupa 2 zile de asteptare, berea pur si simplu nu a vrut sa porneasca. Asa ca m-am gandit eu ca nu strica sa ii mai bag 1/2 de apa, cu vreo 100g zahar si cam jumate cub de drojdie.
Cum am bagat amestecul de mai sus, in 30 secunde a inceput sa fermenteze! bun asa!am asteptat cumintel vreo 7 zile, si am trecut la faza 2. am pus inca 100g zahar si nu m-am abtinut sa nu gust...buna buna...se si limpezise...initial am avut emotii sa nu se simta gustul de drojdie adaugata in plus de mine. dar gustul era insesizabil..deci totul decurgea conform planului.
am asteptat alte 6 zile la faza 2 de fermentat si am pus la frigider. evident, seara am pus, a doua zi dimineata am testat marfa...am constatat cu ingrijorare ca ceva nu era cum trebuie...se si tulburase(desi drojdia pe fundul sticlei era depusa frumusel) si gustul era asa...lesinat, salciu...si parca si cu tenta de drojdie..
intr-un cuvant: nebaubila..
sunt sanse ca dupa cateva zile berea sa isi revina dupa statul la racoare?
Multumesc si spor la treaba tuturor