[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde radu » Vin Aug 20, 2010 3:14 pm

SALUT LAUR
AM CUMP KITUL MUNTONS PREMIUM GOLD SI AM CONVENIT AMANDOI CA RETETA TRIMISA DE TINE ERA DE LA ALT KIT-POATE ITI MAI MINTESTI
EI INTRBAREA ESTE CAT ZAHAR SA PUN IN STICLE PTR A-2-A FERMENTATIE -LA PRIMA NU TREBUIA DELOC ERA INCLUSA IN KIT
MERCI
RADU
radu
 
Mesaje: 3
Membru din: Dum Aug 01, 2010 7:40 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde Laur » Vin Aug 20, 2010 11:10 pm

Salut Radu,

Pentru berile MUNTONS (care au o cantitate mai mica de CO2), reteta spune ca trebuie pus o jumatate de lingurita de zahar per 0,5 litri.
Asta inseamna 3 gr/0,5 litri. Daca doresti sa obtii o bere cu o cantitate mai mare de CO2, poti pune mai mult zahar, insa aceasta cantitate NU TREBUIE SA DEPASEASCA 5 gr per 0,5 litri (aceasta cantitate de zahar se foloseste la fabricarea berilor belgiene, care se stie ca au o cantitate mare de CO2).
Mare atentie insa sa nu depasesti cantitatea mai sus mentionata, deoarece depasirea ei poate duce la explozia sticlelor.
Succes.

Laur
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde radu » Dum Aug 22, 2010 6:49 pm

ok.asa voi face
am cump zahar candel alb si o buc are in jur la 2 gr sunt care au si 3 problema e ca in reteta scrie ca trebuie sa agit sticla sa se dizolve
zaharul .ar trebui oare sa pasirez buc-lele de zahar?
radu
 
Mesaje: 3
Membru din: Dum Aug 01, 2010 7:40 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde Laur » Dum Aug 22, 2010 7:30 pm

Este adevarat ca bucatile de zahar candel nu au acelasi gramaj.
Sfatul meu este sa macini (cu o rasnita de cafea) zaharul candel pentru a nu avea surprize sa ai diferente mari de CO2 intre sticle.
Cand folosesti zahara candel, trebuie sa maresti cantitatea cu 5% fata de cea specificata in reteta.
Dupa ce capsezi sticlele, va trebui sa le agiti un pic pe fiecare, pentru topirea zaharului.
Spor!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde clanta13 » Dum Feb 24, 2019 2:39 pm

Salutare!
La fermentatia secundara (in sticle) se poate inlocui zaharul cu spraymalt? Daca da, se adauga in aceeasi cantitate? Cum pot adauga spraymalt-ul in sticle, avand in vedere ca este higroscopic si se face cocoloase aproape imediat?
Se pot face combinatii gen jumatate de cantitate zahar, jumatate spraymalt?
Care este cantitatea maxima de zahar care poate fi pusa la fermentatia secundara? Ma gandesc ca o lingurita are undeva intre 4-5 grame si mi-ar fi mult usor la pus in sticle cate o lingurita, fara sa mai incerc alte "artificii" :P Asta ar insemna undeva la 8-10 grame pe litru. E prea mult?.. pot exploda sticlele? :o
Scuze pentru atatea intrebari dintr-o data! ;) Merci!
clanta13
 
Mesaje: 7
Membru din: Dum Feb 24, 2019 2:26 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde Laur » Lun Feb 25, 2019 8:33 am

Salutare,
Se poate folosi spraymalt in loc de zahar la imbuteliere dar, din cauza ca este higroscopic, eu nu recomand folosirea spraymalt-ului decat tot odata, in cadrul primei etape de fermentare. Odata punga de spraymalt desfacuta, ea trebuie folosita cat mai repede sau, trebuie sa fie sigilata la loc. Daca totusi doresti sa folosesti spraymalt, iti recomand sa faci o solutie de spraymalt si apa (spraymalt dizolvat in apa fierbinte si racit apoi) pe care sa o dozezi cu o seringa si sa o introduci in fiecare sticla.
Sau, daca ai un recipient de amestecare, solutia cu apa si spraymalt o adaugi intregii cantitati de bere transferata in acest recipient.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde clanta13 » Lun Feb 25, 2019 6:03 pm

Salut,
Am un recipient de amestec inainte de a pune berea in sticle si m-am gandit si eu la amestecul spraymalt-ului in intrega cantitate. Daca fac o solutie cu apa fierbinte, cam cata apa pot sa folosesc (la o sarja de 12 litri de bere)? Ma gandesc nu prea multa, ca sa nu o diluez...
clanta13
 
Mesaje: 7
Membru din: Dum Feb 24, 2019 2:26 pm

Re: Zahar necesar pt fermentatia secundara (in sticla)

Mesajde Laur » Vin Mar 08, 2019 6:30 am

Eu folosesc la 25 litri de bere o solutie formata din 300 ml apa si zahar.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron