Va salut, domnilor.
In primul rand, multumesc tuturor celor care si-au impartasit experientele, nedumeririle, probleme si satisfactiile; m-au ajutat destul de mult sa inteleg ce am de facut

. kit-ul de bere si echipamentul mi-au venit chiar inainte sa plec in concediu, asa ca timp de o saptamana am citit cred 90% din topicurile forumului. Sunt la prima bere (am pus-o la fermentat dimineata si pana acum totul pare in regula - capac bombat, bule in supapa) facuta de mine. Sunt bautor moderat de bere, insa interesul pentru bere mi l-a starnit o saptamana petrecuta in Belgia in 2013, Bruges mai exact, unde am reusit "performanta" ca in 6 zile sa consum doar 0.5 litri de apa

Nu imi imaginam ca pot exista atatea varietati de bere, moduri de servire si prezentare. Am fost fascinat, am vizitat si doua fabrici de bere (imi aduc aminte si acum mirosul specific). In plus tatal fostei prepara bere in casa din kit-uri luate de pe fabrica-de-bere si imi explicase in mare ce si cum. Anul trecut am vizitat si fabrica Heineken din Amsterdam, insa are mai mult scop turistic intrucat berea nu se mai produce aici. A ramas doar pentru "patrimoniu", turism si entertainment, dar mirosul inca se simte - mai ales in sala de degustare.
Nu vreau sa ma lungesc, voiam sa va salut si sa-mi fac anuntata umila-mi prezenta

. Intre timp, ma documentez pentru urmatorul kit, desi amintirile ma indeamna catre un kriek - mi-a placut in draci kasteel rouge (pe la noi am gasit doar blonda si bruna).
numai bine!