Salut,
Ca sa fii cat de cat sigur, asteapta pana nu mai ai activitate , uneori capacul nu mai sta bombat. Poti folosi si zahar brun, si zahar tos, si miere, si zahar candel important este cantitatea pe care o pui !!! prea mult poate provoca explozia sticlei.
Aici ai un calculator. Sucrose=zahar tos, restul le deduci.

Un volum CO2 de 2.4 iti este suficient pentru stilul Pilsner.
http://www.northernbrewer.com/priming-sugar-calculator/Referitor la dozare, ori iti cumperi o lingurita "dozata pentru greutati" ( sunt folosite la prepararea dulciurilor, eu am vazut in Jumboo, Ikea, piata Obor. Probabil vei gasi si prin hypermarket-uri) si pui in fiecare sticla
ori faci rost de un recipient suficient in care sa faci amestecarea,
ori (cum faceam eu odata) in pet-uri de 10L.
Cum fac eu amestecarea? Iau cam 1L bere intr-o oala mai mare, adaug tot zaharul dupa care dau in clocot. Dupa clocot, in vasul de amestecare dau drumul la restul de bere, si dupa ce am cam 2-3L vars ceea ce am clocotit mai devreme, apoi in sticle.
Ce nu intelegi intreaba aici.
Succes.