Tocmai ce am achizitionat acum cateva zile, inainte de 1 dec, un kit deluxe pentru facut bere si kitul de bere din subiect. Trag nadejeda ca o sa iasa ceva comestibil

Am purces la fabricare duminica 29 noiembrie si mi-a iesit un must maroniu cu putin spuma pe care l-am pus la fermentat undeva pe la 20 de grade, sper sa se mentina cat de cat constanta temperatura.
Am diferenta la nivelul de lichid din garda hidraulica, deci nu scapa pe nicaieri dioxid decat prin supapa.
A doua zi aveam bolboroseala maxima, deci se pare ca drojdia functioneaza, sa vedem cand se opreste ca sa o trag in sticle, revin cu impresii.

In alta ordine de idei, berea oferita cadou in cadrul kitului deluxe mi s-a parut destul de buna, acum nici eu nu am cine stie ce experienta in domeniu apropos de gust, dar am inceput sa mai beau una-alta.
Laur, daca vezi mesajul, ca idee, apropos de discutia avuta despre carbonatare berea oferita de tine are carbonatarea foarte aproape de ce-mi place mie. Am baut cateva englezesti, apropos, si intr-adevar sunt cu carbonatare foarte slaba daca nu aproape inexistenta, deci voi pune minimum 6g de spraymalt la litrul de bere, parca asa ai zis, nu?
Ce nu am respectat intocmai a fost cantitatea de apa, din ce stiu ar cam fi trebuit sa o respect.

Pe cutie scrie ca incalzeti 3.5L si completezi pe urma pana la 20.5 si in hartiile din kitt spune sa adaug apa pana la 23L, parca, oricum mai pun, din ce-mi aduc aminte, decat ce era pe cutie.
Pana la urma am pus 4 bidoane de 5L, deci in total 20L de apa si probabil vreo 2 de extract de malt, pentru ca vad ca mi-au rezultat 22L vizibili pe gradatia galetii, sper sa nu afecteze in vreun fel treaba asta.
Multumesc, Teo.