[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - fermentarea a 2-3 kituri de bere deodata

fermentarea a 2-3 kituri de bere deodata

fermentarea a 2-3 kituri de bere deodata

Mesajde marius_berar » Mie Dec 28, 2016 7:27 am

Salut,

Mi-am comandat un vas de fermentat bere de 60L ca cel din attachement.
Am o singura nelamurire si sincer nu as vrea sa fac experiente distrugand 2-3 kituri deodata. Cata drojdie sa pun in cazul folosirii a mai multe kituri? Toata drojdia venita cu kiturile sau in acest caz se pune mai putina?
O alta intrebare ar fi; Cata cantitate de hamei extra sa adaug la 10 litri de must?

Multumesc,
Marius
Ataşamente
s-l500.jpg
s-l500.jpg (14.2 KiB) Vizualizat de 10932 ori
marius_berar
 
Mesaje: 3
Membru din: Mie Noi 23, 2016 7:49 am

Re: fermentarea a 2-3 kituri de bere deodata

Mesajde Laur » Lun Ian 02, 2017 8:55 am

Eu iti recomand sa adaugi toate plicurile de drojdie cu care sosesc kit-urile. Adaugarea unei cantitati mai mare de drojdie decat cea necesara nu afecteaza in rau fermentarea ci o imbunatateste.
Adaugarea de hamei in regim de dry hopping se face in functie de tipul de bere fermentat, de drojdia folosita, de hamei si in functie de cata aroma doresti sa regasesti in bere. Se poate insa ca, o cantitate mai mare de hamei decat cea necesara sa adauge in gust si alte arome decat cele dorite. Cel mai sigur este sa experimentezi. Iti recomand ca, la 10 litri de bere sa incepi experimentul cu 10 gr de hamei de aroma. Dupa ce vei gusta rezultatul, vei putea decide ce vei face pe viitor.

Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 3 vizitatori

cron