Salut sunt incepator in ale beraritului si dupa 4 kituri de bere am cateva intrebari.
1) care este temperatura optima pentru maturare in sticle? Vine vara si mi-am luat un mic frigider pentru matuare, acest frigider va fi folosit exclusiv pentru beere si momentan este setat pe 11 grade.
2) nu imi scade nici cum densitatea dupa fermentare sub 1011, am testat desiometrul cu apa si arata 1000 fix deci cred ca nu are o problema.
Gresesc la temperatura de fermentare?
Toate kiturile de pana acum, note de la 1 la 5:
BREWFERM TRIPLE
- Fermentare 23-25 grade, OG1045, Zahar Candel
- 7 zile fermentare recipient 1
- 14 zile fermentare recipient 2
- 21 zile imbuteliere G1012, dropsuri carbonare
- NOTA 1 gust de vin si alcool aproape necarbonata (sticle cu probleme la capsare)
MUNTONS CONTINENTAL LAGER
- Fermentare 23-25 grade, OG1040, 1kg spraymint
- 7 zile G1012, dropsuri carbonare
- 6 zile fermentare în sticle 23grade
- NOTA 3 gust de drojdie si amareala carbonare buna (dupa maturare ~2 luni mai buna)
MUNTONS IPA BITTER
- Fermentare 19-21 grade, 23l, OG1045, Hop CIDRA, 1kg spraymint
- 4 zile masurare G1020
- 6 zile masurare G1015
- 8 zile masurare G1012
- 10 zile masurare G1012
- 30.01.2019 imbuteliere, 180gr zahar candel pentru a doua fermentare
- 6 zile fermentare în sticle 23 grade
- 06.02.2019 prima sticla deschisa test carbonare, gust fructat puțin pal, aciditate medie, spuma putina
- 17.02.2019 a doua sticla deschisa, gust fructat constrant, aciditate medie, spuma buna
- NOTA 4 gust bun racoritor, spuma buna prefer mai multa aciditate.
MUNTONS CANADIAN STYLE ALE
- Fermentare 21-22 grade, 23l, OG1040, 1kg spraymint + 100gr candel
- 5 zile masurare G1011
- 7 zile masurare G1011
- 13.02.2019 Imbuteliere, 200gr zahar candel a doua fermentare
- 5 zile fermentare in sticle 23 grade
- 17.02.2019 prima sticla deschisa test carbonare, gust bun, aciditate buna, spuna buna