de Laur » Vin Iun 12, 2020 3:34 pm
De regula in primele zile, cand fermentatia este puternica, temperatura mustului de bere ajunge sa aiba +2 grade Celsius fata de cea ambientala. Daca ai 27 grade Celsius in casa, poate ajunge si la 29 grade Celsius mustul. Ceea ce nu prea este bine.
Daca nu ai cum sa racesti altfel mustul, iti recomand sa iti confectionezi din polistiren extrudat (cu grosimea de 4 - 5 cm), o cutie paralelipipedica pe care sa o montezi peste recipientul de fermentare, astfel ca recipientul sa fie izolat de caldura din camera.
In interior, intre recipient si peretele cutiei, introduci una sau doua sticle PET de 2 litri umplute cu apa inghetata (o bagi in prealabil in congelator). Sticlele le schimbi zilnic cu unele noi, inghetate. Astfel vei putea scadea temperatura cu pana la 8-10 grade Celsius fata de temperatura ambientala.
Sau poti achizitiona de la noi un Cool Brewing Bag.