Salutare,
Sper ca mai sunt ceva membri activi pe aici si m-ar putea lamuri si pe mine cu o problema.
Berar incepator aici.
Am pus la fermentat duminica, 30.01.2022 un kit MANGROVE JACK'S BAVARIAN WHEAT 2,2 kg + 1kg spraymalt wheat. La aproximativ 2 ore, 2 ore si jumatate a avut prima bolboroseala observata dupa care azi cand am ajuns de la munca am gasit capacul fermentatorului in starea care se poate vedea in poza atasata.
Temperatura mustului in momentul in care am pus capacul era de 23-24 de grade Celsius iar volumul mustului 22 de litri (am pus cu un litru mai putin decat pe reteta pentru ca a ramas ceva must in punga). Temperatura in incaperea unde tin fermentatorul este undeva la 21-22 de grade constant.
Nelamurirea mea este, ce am facut gresit sau n-am facut de s-a generat presiune asa de mare incat sa impinga prin supapa de evacuare mustul/lichidul din fermentator?
P.S. Credeti ca mai poate fi salvata berea? Sau pot sa comand alt kit de pe acum.