[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Folosire recipient amestecare

Folosire recipient amestecare

Folosire recipient amestecare

Mesajde _catalin » Dum Noi 21, 2010 3:56 pm

Salutare,

Mi-am achizitionat recent un echipament BREWFERM DELUXE pentru incepatori si am o curiozitate.

Este OK sa se foloseasca recipientul de amestecare pentru fermentarea a doua si eventual pana la obtinerea berii maturate? Daca da, necesita folosirea supapei de CO2 ? Ce ar putea ajuta?

Multumesc,
Catalin.
_catalin
 
Mesaje: 1
Membru din: Dum Noi 21, 2010 3:48 pm

Re: Folosire recipient amestecare

Mesajde Laur » Dum Noi 21, 2010 8:24 pm

Salut, Catalin,

Etapa a doua de fermentare se efectueaza in sticle si dureaza circa 4-5 zile, timp in care se elimina in sticla CO2-ul rezultat din consumarea zaharurilor din solutie de catre drojdiile ramase in suspensie.
Apoi urmeaza etapa de maturare care dureaza minimum 14 zile si se efectueaza tinand sticlele intr-un mediu rece (minim 12-14 grade Celsius).
Deci, fermentarea secundara nu se realizeaza in recipientul de fermentare.
In recipientul de amestecare se realizeaza amestecarea berii cu cantitatea de zahar specificata in reteta pentru etapa a doua de fermentare, apoi se executa transferul berii in sticle si se capseaza.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Folosire recipient amestecare

Mesajde Viracocha » Mar Ian 10, 2017 1:25 pm

Laur scrie:Salut, Catalin,

Etapa a doua de fermentare se efectueaza in sticle si dureaza circa 4-5 zile, timp in care se elimina in sticla CO2-ul rezultat din consumarea zaharurilor din solutie de catre drojdiile ramase in suspensie.
Apoi urmeaza etapa de maturare care dureaza minimum 14 zile si se efectueaza tinand sticlele intr-un mediu rece (minim 12-14 grade Celsius).
Deci, fermentarea secundara nu se realizeaza in recipientul de fermentare.
In recipientul de amestecare se realizeaza amestecarea berii cu cantitatea de zahar specificata in reteta pentru etapa a doua de fermentare, apoi se executa transferul berii in sticle si se capseaza.



De ce este nevoie sa folosim recipientul de amestecare si nu putem amesteca zaharul direct in recipientul de fermentare?
Viracocha
 
Mesaje: 2
Membru din: Mar Ian 10, 2017 1:23 pm

Re: Folosire recipient amestecare

Mesajde Laur » Mar Ian 10, 2017 3:09 pm

Daca amesteci zaharul direct in recipientul de amestecare, vei tulbura sedimentul gros de drojdie de pe fundul vasului de fermentare si astfel vei transfera mare parte din drojdie in sticle.
Procedura este urmatoarea: se transfera berea din vasul de fermentare in cel de amestecare astfel incat sedimentul de drojdie sa ramana neatins in vasul de fermentare (nu se intampla nimic rau daca mai transferati un pic de drojdie in vasul de amestecare insa sa nu fie prea multa pentru ca altfel o veti regasi pe fundul sticlelor).
Se dizolva zaharul (de preferat intr-o cantitate de apa fierbinte - pe care o veti raci dupa dizolvarea completa a zaharului) si se adauga berii transferate in recipientul de amestecare. Se amesteca usor cu spatula apoi se incepe transferul in sticle si se capseaza.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Echipamente pentru fabricat bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 4 vizitatori

cron