Vreau sa imi construiesc un cadrul metalic pentru cele 3 keguri de 50 litri pe care le am pentru a-mi construi un sistem gravitational pentru fabricarea berii. As vrea sa stiu ce observatii aveti la conceptul urmator:
Kegul 1 (cel de sus) dotat cu termometru si robinet (eventual cu acel cilindru transparent pentru indicarea volumului de apa pe care nu stiu unde sa il gasesc) pentru incalzirea apei pentru sparging. Pentru incalzire ma gandesc sa il dotez cu un termoplonjon de 1,5 Kw).
Kegul 2 (cel de la mijloc) izolat cu carton atat pe laterale cat si capacul, dotat cu robinet, termometru si filtru din tevi de cupru. Ideal ar fi si un false bottom dar e f scump, poate in viitor. Kegul 2 il dotam cu o rezistenta de 1,5 Kw pentru ridicarea apei si ulterior a borhotului la temperaturile dorite. Dupa finalizarea etapei de brasaj scurgem zeama in kegul 3 apoi dam drumu la apa la 75-77 grade din kegul 1 pentru a face spargingul (aici nu mi-e clar deloc, cata apa tin pentru sparging)
Kegul 3 (cel de jos) unde se produce fierberea . Acest ultim vas este dotat cu robinet, termometru si are dedesubt un arzator puternic cu butelie iar robinetul este dotat cu filtru bazooka. Fierberea hameiului se va face liber in vas sau in saculeti de bumbac care sa retina mizeriile fine (mai vedem). La finalul fierberii bagam chilerul in mustul fierbinte si racim pana la temperatura dorita (sau pe aproape).
Astept cu nerabdare sfaturile dvs pentru ca astazi transform in oala cel de al treilea keg apoi ma apuc de construit cadrul.