Salut,
Poza o sa pot pune peste 2-3 zile cand pelicula cenusie este mai vizibila.
Ingrediente:
malt Pils(am folosit mai multe tipuri), faina de malai (gata macinata din super market), orez, hamei, Irish Moss, coaja de Lime, zahar si drojdie inactiva.
Ca si proces banuesc ca te referi dupa ce mustul de bere esta gata.
Dupa ce am terminat de fiert racesc rapid mustul, adica pun oala in chiuveta plina de apa cc 5 min (nu am termometru dar daca pot tine mana pe oala fara sa simt diferenta mare de temperatura inseama ca nu este fierbinte), eu folosesc pe post de fermentator o sticla de 5l (de la apa plata care este folosita doar o data) din oala golesc direct in sticla adaug zaharul si pun capacul, las cc o ora sa se raceasca dupa care adauga drojdia ( azi o sa fac un lot sa vad cum merge cu drojdia activa).
Era sa uit, apa folosesc de la robine (ca si zona eu stau in Cluj).
Acuma vreau sa folosesc apa plata, San Terra nu cred ca trebuie sa spun de unde am cumparato ca toata lumea stie

)).