Kit-ul de bere reprezinta ingredientul principal al procedeului prezentat in aceasta categorie. El se prezinta sub forma unei conserve de tabla care contine o substanta de consistenta unui sirop. Aceasta substanta este un extract lichid de malt cu hamei - amestecul de care avem nevoie pentru fabricarea berii.
Cum se obtine acest extract lichid? Pentru a va economisi timpul alocat de preparare al berii, producatorul parcurge etapa de maltuire a orzului, fierbere a maltului si a hameiului in utilajele sale. Se obtine astfel, mustul de bere - un lichid apos, cu continut de zaharuri si arome specifice. Acest lichid este supus deshidratarii (se extrage o mare cantitate de apa din continut) si ambalat in cutii de tabla, pentru a putea fi transportat in toate colturile lumii, in bune conditii, cu costuri minime. Odata ajuns in mainile unui berar amator, acesta dizolva continutul kit-ului de bere intr-o cantitate bine determinata de apa (consemnata in reteta ce vine odata cu kit-ul de bere), adauga drojdia de bere ce se gaseste in plicul ce insoteste kit-ul de bere si lasa la fermentat pentru prima etapa de fermentare.
Producatorii kit-urilor de bere le ambaleaza in diferite cantitati. Cele mai populare, sunt kit-urile ce contin 1,5 kg extract de malt si hamei.