http://www.homebrewtalk.com/f163/washing-yeast-chlorine-dioxide-380901/index3.html
si
http://www.birkocorp.com/brewery/white-papers/coming-clean-a-new-method-of-washing-yeast-with-chlorine-dioxide/
Ca un rezumat, se adauga tablete de purificat apa , care contin clorina pentru a obtine o concentratie de 20-50 ppm, in slurry/starter , se agita pana la dizolvarea tabletelor, se aplica un "cold crash" ( adica se decanteaza la temperatura joasa), se arunca lichidul decantat, si restul se adauga in bere. Tablete eu am gasit, luat si folosit de aici. (ele contin 8.5ppm/1 litru , dar substanta activa reala este de 5 ppm/ 1 litru )
http://www.kaki.ro/produse/pastile-pentru-purificat-apa.php
In concluzie clorina, distruge tot ce nu doresti ca organism in slurry/starter, cu exceptia drojdiilor ( salbatice si "domestice" ), rezultand beri mai curate.
Dar, pe termen lung distruge si drojdia, deci nu e o metoda pentru conservat drojdia, doar pentru folosirea ei imediata pentru o fermentatie.