Salutare
Eu imi fac singur acasa maltul , recunosc ca am invatat asta intr-un campus universitar in Marea Britanite in 2007 de la niste englezi foarte inraiti dupa bere
, si sa stii ca nu este asa complicat.
Iti trebuie un vas gen borcan mare de 15-20 litrii , se umple trei sferturi cu orz si apoi cu apa la 30 de grade pana acopera cu 7-10 cm orzul , asta dupa ce ai facut o selectie vizuala prin materia prima , pt ca mai gasesti si boabe care nu corespund , gen mugegaite , etc .
Borcanul il legi la gura cu un tifon steril si dupa 12 ore cu ajutorul unui fund de bucatarie , intorci borcanu cu gura in jos sa se scurga de apa , atentie sa nu folosesti tava de tabla de la aragaz de exemplu cum am mai vazut la cineva , pt ca nu este indicat .
Apoi ,
eu folosesc vasele din sticla de iena ale sotiei in care gateste
, pui orzul dar sa nu depaseasca grosimea stratului de 2.5 cm si acoperit cu tifon steril , apoi pulverizezi apa la fiecare 12 ore ca sa mentii umiditatea , de asemenea verifica temperatura sa fie minim 15 grade in incapere , si o sa vezi ca dupa 5-6 zile apar niste firicele albe . Cand au aparut acestea cu o lungime de vreo 5 mm eu mi-am format ochiul
nu le mei stropesti cu apa , le lasi sa se usuce intorcandu-le cu o lingura de LEMN odata la 3 ore.
Dupa 4 zile le usuci un pic la cuptor , atentie la faza asta , daca nu te pricepi , pui un ziar pe calorifer si le pui acolo.
Eu dupa acesta faza le curat de radicele si apoi dupa ce sau uscat bine la prajesc pe o plita ca sa fac bere neagra , in functie de gradul de prajire poti sa faci o bere bruna sau foarte neagra , iar daca nu le prajesti deloc bere blonda.
Mult succes