Salut ma cheam Alex Dumitrescu, si fac bere all grain de 5 ani. Im primul rand vrau sa zic ca scriu dastul de greu romana find ca nu am invatat in Romania, asa ca im cer scuze de gramatica anticipat. Am inceput sa fac bere ca sint orginal din SUA si cand mam angajat ca expat in Bucuresti in 2005, im era dor de beriile care le beam la Brooklyn Brewery si in General in NY unde gasesti 1000 de beri facaute de microbreweries.
Eu am trimis cu pachetu malt prin posta si im venea din adreasa mea din NY. Si fac bere de 5 ani all grain si 1 ani am inceput cu extract.
Ce ma bucur ca acum pot cumpara si aici malt acuma si am vasut ca incepe sa prinda aici in Romania hobby asta.
Ar fie bine sa incepem si aici un Home brew club or Romania sau asa ceva
Ca drept urmeara vreau sa raspendesc in Romania homebrewing si va postez ultima bere facuta de mine malt find adus cu mine in ultima mea vista la NY.
Pentru la bloc am descoperit o metoda foarte simpla si verifcata ne find prea mult nevioe de mult equipament Brew in a Bag
http://www.homebrewtalk.com/f39/easy-st ... ics-90132/
Cu metoda asta vreau sa postez si eu cit de simplu si bine am facut eu bere in 4 ore acasa cu numia 1-1.5 lei sticla pret calculat. In jur de 30 pina in 50cents american sticla de 33cl.
Am si poze da vad ca file size e prea mare nu acepta peste 256KIB, dar e acelas ca si linku care am dat.
recepie
British Bitter
3.5 Kilo Marris Otter malt
.3 Kilo British Crystal malt
Heat up 9.5 liters water to 168 to achieve mash temp of
mash 153 for 60 minute
then transfer grain bag into sparge vessel and
Batch sparge for 15 min
Then tranfer to brew kettle all remaining liquid and boil for 60 min
Hop schedule is
30 grams stryian goldings 5% Alpha Acid 60 min
15 grams strian goldings 5% Alpha Acid 20 min
15 grams strian goldings 5% Alpha Acid 5 min
that gives us about 30 IBU's
Boil then cool with wort chiller
Deci cam asta este.
Cine cunoaste stie ca poaste face bere mai buna dacat la magzine si pentru asta in cazu care sa gaseste ca aici british bitters and ipa's, American pale ales and Amber ales, (ce im plac mie cel mai mult) nu sa gasesc deloc.
Invit orcine sa facem schimb de bere eu stau in Bucuresti
Spor la bere
Alex