Salutare din nou,
In topicul despre fabricarea primei beri din grane, am specificat ca sistemul de filtrare a functionat cu deficiente. Din acest motiv m-am gandit sa schimb sistemul de filtrare. Am ales varianta de filtrare cu teava de scurgere a mustului de bere.
Mai exact am folosit un recipient de plastic de 30 litri dotat cu robinet. Elementul de filtrare l-am confectionat din teava de cupru de diametru 18 mm. Am folosit ca elemente de imbinare coturi ( 4 buc la 90 grade, 1 buc la 45 grade) si T-uri (3 buc).
Mai sus aveti elementele ce compun sistemul de filtrare, in varianta dezasamblata.
Aici se poate vedea cum tevile de pe fundul recipientului sunt taiate pana la jumatatea circumferintei. Taieturile s-au executat cu un disc de taiere cu grosimea de 1 mm. Prin aceste fante mustul patrunde din amestecul de apa si malt zdrobit in sistemul de colectare si filtrare.
Aici am asamblat sistemul de filtrare. Se observa multitudinea de fante din tevile componente. La montare in recipient, sistemul va avea fantele indreptate in jos pentru a nu exista riscul de infundare cu bucati de malt. Am ales ca sistemul de filtrare sa fie compus din 3 traverse pentru a mari randamentul acestuia.
Aici puteti observa cum am montat sistemul de filtrare pe fundul recipientului. Dimensiunile elementelor componente ale tevilor se vor calcula astfel incat sa se potriveasca perfect cu fundul recipientului.
Se vede corespondenta cu robinetul recipientului. Practic exista o teava de cupru care intra in interiorul robinetului si care face conexiunea intre acesta si sistemul de filtrare.