Am executat un McBEAVER SCOTCH ALE.
- am cumparat oala de inox de la Selgros (35x35 - 35 de litri) 480 RON
- am cumparat sac de Mashing
http://www.fabrica-de-bere.ro/mashing_bag.html - Robinet + shtutz + cupla pe care l-am instalat la oala dupa ce am dat gaura cu freza de 2 cm (cumparata de la Hornbach)
- Sistem racire COUNTER FLOW
http://www.fabrica-de-bere.ro/counterflow_chiller.html - Termometru digital de buzunar
http://www.fabrica-de-bere.ro/termometru_digital.html- Sac hamei 10 buc
http://www.fabrica-de-bere.ro/sac_hamei.html- Ingrediente
- celalte echipamente le aveam de la kituri
Pentru ca am facut Brew in a bag procesul mi s-a parut foarte simplu (nu am mai avut nevoie de recipiente pentru clatire, fierbere). Pentru ca am centrala termicam am pus apa fierbinte direct de la robinet (deh nu e de izvor) si asta mi-a salvat o gramada de timp, practic am terminat totul cam in 4 ore.
Ce mi s-a parut dificil:
- sacul cu malt devine foarte greu si m-am chinuit sa-l scot din oala fara sa ma ard
- e destul de greu de mentinut temperatura cu ajutorul aragazului
In rest, berea e geniala! Mi se pare super tare sa fie facuta cap coada cu manutza mea!