[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Provocarea "Mesterului"

Provocarea "Mesterului"

Provocarea "Mesterului"

Mesajde balauru_327 » Sâm Feb 16, 2013 1:56 pm

Am nevoie de ceva ajutor din partea voastra. Vreau sa fac o bere "speciala" care va fi bauta pe 1 MAIi.
Prin special doresc sa ating maxim pe cat posibil urmatoarele aspecte in ordinea de mai jos:

CULOAREA CAT MAI INCHISA
CORPOLENTA
ASPRA
SEACA
ALCOOL 8-12%
SPUMOASA
(in contact cu limba, precum o bere manastireasca belgiana, ex. Hopus)

:arrow: Hameiul este unul local, asa ca alfa si ce profil are nu stiu, voi pune "la ochi" la fierbere si in functie de ce iese poate voi aborda un "dry hoping". Hameiul a fost cules verde, si congelat rapid prin octombrie 2012.

:arrow: Drojdia ma gandesc ca trebuie sa fie "Abbey" , nu sunt sigur, nu am o "cultura generala" in privinta ei, nu le cunosc asa ca :!: HELP :!: .
Trebuie luat in considerare ca o maturare de 2-3 luni sa fie macar suficienta (stiu ca trebuie 6-12 luni, dar se va bea pe 1 Mai)
Am gasit ceva interesant aici pentru fermentatia secundara, a incercat cineva? http://www.fabrica-de-bere.ro/drojdie_vin_champ7.html

:arrow: Malturi ma gandeam la:

5% Chocolate http://www.fabrica-de-bere.ro/malt_brewferm_chocolate.html
10% CaraAmberhttp://www.fabrica-de-bere.ro/malt_weyermann_caraamber.html
10% CaraAromahttp://www.fabrica-de-bere.ro/malt_weyermann_caraaroma.html
75% Munichhttp://www.fabrica-de-bere.ro/malt_weyermann_munich.html

si un adaos de candel belgian brun sau glucoza

Astept cat mai multe critici
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: Provocarea "Mesterului"

Mesajde DragosN » Vin Mar 01, 2013 10:00 pm

in loc de ciocolata as folosi roasted barley. ca drojdie in prima fermentare foloseste ceva lichid trappist high gravity apoi sa mai folosesti un pachet de drojdie uscata in a doua fermentare dar tot ceva belgian care atenueaza bine. Mashul sa il faci la o temperatura joasa cam 63-64C. temperatura de fermentie sa o incepi la 20C apoi sa o lasi sa creasca cat vrea ea si chiar peste 27C. noroc!
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm


Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron