Salutare,
Am gasit acest articol scris bine de catre cei de la BYO.
Este despre ce trebuie sa stim, la modul minimal, cand ne gandim sa facem ALL GRAIN BREWING.
S-au scris mii de carti (daca nu mai multe) despre ALL GRAIN BREWING si despre etape separate din acesta. Eu recomand tuturor celor care vor da treaca de la fabricare din kit-uri de bere la ALL GRAIN sau vor sa apuce direct de ALL GRAIN, sa citeasca mult si sa se uite la clipuri demonstrative. Informatiile sunt in cantitate uriasa. Cele mai multe abordari ale acestui vast subiect sunt in engleza asa ca, pentru cine nu stapaneste limba engleza la un nivel mediu, poate fi mai dificil. Oricum sunt multi termeni imprumutati din engleza, iar cei care au si echivalemt in romana nu suna foarte "prietenos". Mai ales in lumea berarilor amatori, limbajul folosit este imprumutat de "afara".
Nu va spun ca la concursurile internationale la care am participat ca homebrewer am intalnit si persoane cu care nu puteam comunica deoarece nu erau cunoscatori de limba engleza.
Ca si recomandare, va sfatuiesc sa va exersati cunostintele de limba engleza (si sa aprofundati daca este cazul) si apoi sa va apucati de gasirea surselor de informare si evident, sa va informati.
Revenind la articol, il voi posta link-ul aici http://byo.com/newbrew/all-grain cu angajamentul ca il voi traduce cand voi avea timp si-l voi adauga aici pentru cei mai putin cunoscatori ai limbii engleze sau cei care vor sa isi verifice termenii "de specialitate"
Spor la citit si la berarit!