[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Freestyle Brewing

Freestyle Brewing

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Dum Iun 26, 2011 11:29 am

Salut,
Am luat acum 45 de litri de apă carbogazificată că-mi trebuie sticlele. Sunt de-alea de perla covasnei de 2.5L, foarte bune pentru îmbuteliere. Apa nu o beau că nu-mi place mie carbogazificată dar vreau să o folosesc la brasaj. Credeţi că-mi poate influenţa negativ activitatea enzimatică dacă este carbogazificată? La săruri pare ok.
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Laur » Dum Iun 26, 2011 1:08 pm

Cred ca daca o lasi sa se duca tot CO2-ul, o poti folosi.
Cred ca o poti pune in fierbator si o lasi o zi iar la final nu ar trebui sa mai aiba vreun gram de CO2.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Mar Iun 28, 2011 2:48 pm

Azi am îmbuteliat berea la sticle de 2.5L. Am pus cam 370g zahăr pentru 43 litri de bere.
La gust este poate cea mai bună bere făcute de mine. Este destul de alcoolică, chiar are 9% alcool. Să vedem cum va fi la final, după carbonare.
Ataşamente
Image000a.jpg
berici
Image000a.jpg (144.88 KiB) Vizualizat de 22382 ori
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Mar Iul 12, 2011 6:43 pm

Azi am deschis primele două sticle.

Prima era cea fermentată pe trubă (cea din mijloc de pe primul rând), dealtfel singura care a făcut carbonare, deşi cantitatea de zahăr a fost egală pentru toate sticlele. A carbonat atât de mult că a ieşit şuvoi de spumă din sticlă când am desfăcut, am pierdut cam un litru pe jos (partea morţilor) şi destul de seacă la gust, aşa cum speram. Restul - carbonare zero, păcat.

De acum o să fermentez numai pe trubă, e chiar mişto gustul, e şi mai comod. Fermentează mai cu spor şi iese mai seacă. Spumă face dar mai puţin, poţi să torni din pod că nu se mai umple paharul cu spumă şi asta îmi place.
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Mie Iul 13, 2011 5:33 pm

Acum am pus unpic de drojdie la fiecare sticlă. Am pus cât intră între două degete şi am presărat la fiecare. A început să dea semne de fermentaţie, deci e pe calea cea bună. E clar, tocmai ce discutam azi cu Laur, drojdia pentru carbonare era moartă.
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde domnu_mircea » Mie Iul 13, 2011 11:24 pm

Samogon scrie:A carbonat atât de mult că a ieşit şuvoi de spumă din sticlă când am desfăcut, am pierdut cam un litru pe jos.
Mie mi s-a întâmplat să facă spumă şi să dea pe-afară atunci când am îmbuteliat prea devreme.

E dubios rău că restul sticlelor n-au fost carbonate deloc. Nu mi s-a întâmplat niciodată. O fi murit drojdia de plictiseală :))

Serios acum. Chiar e dubios. Cum le-ai igienizat? E posibil să fi murit drojdia de la soluţia folosită la igienizare? Că altfel nu îmi explic. Cât zahăr ai folosit? Eu la ultima bere am adăugat 8g la litru şi a ieşit numa' bine.
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Joi Iul 14, 2011 10:24 am

Da, lucruri foarte misterioase se întâmplă la mine în casă. O fi casa bântuită, sau proprietara umblă cu farmece, vrăji, magie neagră... cine ştie...

Nu am igienizat nimic. Sticlele erau deja "igienizate" din moment ce doar am vărsat apa minerală din ele. Ea teoretic este microbiologic pură.

Tot cam aşa a venit şi la mine, vreo 8 grame de zahăr pe litru de bere.
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Laur » Joi Iul 14, 2011 7:12 pm

Nici mie nu mi s-a intamplat sa nu carbonateze nicio sticla de bere.
Cand mi-a spus Samogon ce i s-a intamplat, m-am gandit ca dopurile nu au asigurat etanseitatea necesara insa cele sticlele fermentate cu truba au carbonatat bine.
Stiu ca berarii folosesc drojdie suplimentara in etapa de fermentatie secundara (in sticla) asa ca i-am sugerat sa puna cate un pic de drojdie in sticle.
Vad ca a functionat.
Sper sa iasa bine carbonatarea.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde domnu_mircea » Joi Iul 14, 2011 11:01 pm

Am citit şi eu pe undeva că berile cu carbonare la sticlă din comerţ se îmbuteliază cu drojdie lager. Cică ar fi mai stabilă şi ar creşte termenul de valabilitate.

Cum ai adăugat zahărul? Tot odată sau câte puţin în fiecare sticlă? La început, eu adăugam în fiecare sticla zahărul cântărit în prealabil. Dar agitam un pic sticla că rămânea pe fund nedizolvat. Acum prefer să fierb tot zahărul cu un pic de apă iar după ce se răceşte să-l torn peste mustul pe care l-am mutat în alt recipient igienizat. Dura prea mult partea cu cântărirea şi îmi imaginez că zahărul nefiert putea să conţină şi ceva vietăţi mici şi nedorite. Mi se pare plictisitoare rău partea cu îmbutelierea şi încerc s-o scurtez cât se poate. Poate, pe viitor, o să trec la keg-uri. O să dau o gaură în uşa de la frigider şi o să-i pun robinet :D
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: Freestyle Brewing

Mesajde Samogon » Vin Iul 15, 2011 1:50 pm

Sau un furtun lung prin care să curgă berea de la frigiderul din bucătărie până în cameră când stai la TV :D

Nu mai sunt la primele experienţe să fac totul cu prospectul în faţă. Mi se pare o muncă titanică să spăl fiecare sticlă în parte, să pun zahăr cântărit la gram, apoi să capsez 100 de sticle una câte una... frate, cu ce am greşit? vreau să-mi fac bere după gustul propriu dar nu să mă supun la cazne grele.

Am adăugat tot zahărul dizolvat în puţină apă caldă peste tot mustul care l-am sifonat în oala de 50. Deci varianta simplă.
Sunt un simplificator de lucruri, în general :D
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fabricare bere din malt

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 7 vizitatori

cron