Aceasta idee a incoltit in mintea mea acum aproape un an, cand am achizitionat din Germania un kit de bere englezeasca. In reteta originala, producatorul spunea ca se obtin 23 litri din acel kit insa, traducerea sosita cu kit-ul (impropriu traducere deoarece, reteta originala era in lb engleza iar "traducerea" vanzatorului din Germania era.......in germana

Zis si facut cu un kit de bere MUNTONS American Style. Nu am fabricat 10 litri ci 15 litri in loc de 23 litri (am hotarat sa merg 'din aproape in aproape"). Supriza a fost pe masura: ieri am servit acea bere (cu toate ca mai trebuie lasata la maturat inca 7 zile dar......nu m-am putut abtine sa nu o incerc) si mi s-a parut mult mai buna decat o bere obtinuta clasic din kit-uri englezesti (adica 23 litri).
Asa ca va prezint cuplul irezistibil.....
O deosebita placere cand vad cum se comporta la umplerea paharului.
Cuplu si mai irezistibil cu schimbarea raportului de forte
Si acum o privire mai atenta la rezultat: spuma putina (caracteristic berilor englezesti), culoare galben deschis (9 unitati EBC), putin amaruie (18-27 unitati EBU), usoara, cu OG 1040 si ABV 4,5% (gradul de alcool este dat de producator pentru obtinerea a 23 litri de bere - eu am dat-o pe gat fara sa stau sa masor ABV-ul dar, promit ca la urmatoarea degustare voi face masuratori).