Acum va voi prezenta una dintre piesele de rezistenta ale kit-urilor BREWFERM - berea de abatie ABBEY (sau ABDIJ in olandeza).
Este o bere bruna, cu o cantitate de alcool de 8%. Cantitatea de dioxid de carbon este moderata. Spuma nu depaseste 1 cm (e drept ca am folosit un pahar pentru bere de abatie care nu lasa spuma sa se inalte mai mult de 1-2 cm) si este de culoare maronie - o culoare absolut normala pentru o bere bruna.
Gustul este delicat, avand o finete greu de explicat. La prima atingere a limbii, se simte o senzatie de catifelare imbinata cu un gust usor dulceag. Dupa ce am inghitit, pe cerul gurii si pe gat ramane un AFTERTASTE amar cu o usoara tenta de cafea, normal la o bere bruna - dar aceasta amareala este foarte placuta si delicata.
Cantitatea de alcool, destul de ridicata nu se simte deloc in timp ce berea este bauta - evident, se simte dupa ce aceasta este asimilata. A fost fabricata folosind apa plata Bucovina si zahar candel brun.
Per ansamblu, este o bere de nota 10.
Mentionez ca aceasta bere are o perioada mare de maturare (4-6 luni) - deci este indicata pentru berarii cu multa rabdare

Am degustat din aceasta bere si acum vreo 2-3 luni si era foarte amara - chiar m-am temut ca nu va iesi ceea ce trebuie insa, a iesit mai buna decat asteptarile mele.
Din aceasta bere am dat spre degustare unui cunoscut de-al meu ca are un bar in care se vinde preponderent Leffe - a fost foarte placut surprins de calitatile acestei beri si, spre mandria mea, a afirmat ca este mai buna decat o bere Leffe.
Aici am pus si o poza a vedetei