[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

Mesajde andrei » Mie Noi 16, 2011 7:21 am

Salutare!

Iată încă o rețetă încercată de mine:

Malțurile componente:
1. Vienna 2,3kg
2. Wheat 1,9kg
3. CaraMunich 0,17kg
4. CaraRed 0,17kg

Program mash: 30 min/50*C ---> 30min/66*C ---> 10min/70*C ---> 5min/77*C
Apă mash: 12l

Spălare cu 19l apă la 77*C

Fierbere 60min cu 10g Hallertau Perle 7,3AA (aprox. 2,5HBU)
Fierbere încă 5min cu 10g Saaz 2,9AA - pentru aromă

Am obținut aprox. 20l must în vasul de fermentare.

O.G. 1.044

Drojdie Wyeast 3068 cu mustul la 21*C


Fermentarea primară a durat 10zile la temp de 22 - 23*C.

F.G. 1.012

Pentru fermentarea secundară am adăugat 140g zahăr.

Rezultate:
- buchet discret de hamei. la următoarea am să încerc un dryhoping;
- slab alcoolizată; probabil se impune o cantitate mai mică de apă de spălare;
- dupe ce o bei rămîne un gust ușor amărui;
- culoare maro deschis;

Nu am făcut poze în timpul preparării dar am să pun o poză cu rezultatul.

Spor la berărit!
andrei
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Noi 16, 2010 8:13 am

Re: All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

Mesajde andrei » Vin Noi 18, 2011 12:52 pm

Și poza!
Ataşamente
Edelweiss_Dunkel-1.JPG
Edelweiss_Dunkel-1.JPG (59.92 KiB) Vizualizat de 11023 ori
andrei
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Noi 16, 2010 8:13 am

Re: All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

Mesajde domnu_mircea » Sâm Noi 19, 2011 11:17 pm

Arată foarte fain. Nu mi-a ieșit pana acum nicio bere de grâu cu așa spumă faină...

Nu ți-aș recomanda să faci dryhopping la un wheat. Mai bine păstrează hameiul pentru un IPA sau un APA. Nu cred că s-ar potrivi stilului. La o bere de grâu hameiul nu trebuie să fie dominant. Mai important mi se pare echilibrul intre aroma de banane și cuișoare. Dacă încerci câteva din berile de grâu comerciale vei vedea că hameiul se simte foarte puțin. Și doar ca amăreală.

Nu e musai să mă crezi pe cuvânt. Chiar aș fi curios să încerc un wheat dryhopped. Unul din avantajele berăritului acasă este că ai libertatea să experimentezi ce te taie capul...

E un experiment util să încerci toate berile pe care le găsești dintr-un anume stil iar apoi să enumeri diferențele pe care le sesizezi. Plus că ai o scuză: Nu bei ca porcul ci faci research.
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: All grain - Edelweiss Dunkel Weissen -- clonă

Mesajde Laur » Lun Noi 21, 2011 7:55 am

Super tare chestia cu RESEARCH-ul :lol:
Poate fi utilizata ca scuza de catre cei care sunt nevoiti sa dea explicatii :D
Andrei, eu iti recomand ca sharjele de bere sa nu se limiteze la 20 litri - reteta clasica a berilor ALL GRAIN este de 20 litri dar asta datorita limitarii date de echipamente. Daca poti face o cantitate mai mare, te sfatuiesc sa o faci. De cand folosesc butoiul de inox de 30 litri, cantitatea finala rezultata este de 23-24 litri de bere ceea ce este la limita privind din punctul de vedere al capacitatii recipientului de fermentare dar si al recipientului de fierbere.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori

cron