[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - American IPA

American IPA

American IPA

Mesajde NeaPuiu » Joi Noi 19, 2015 7:46 pm

Urmare superbei Colorado Red pe care am beut-o cu Balaurul la Bucuresti, am decis sa fac urmatoarea American (Red) IPA>

Wienna - 4Kg
Cara Amber - 1,5 Kg
Wheat - 1,5 Kg
Acidulated - 0,5 kg
Orz prajit - 0,2 Kg
-----------------

30 gr. Magnum 60 min
20gr. Styrian Goldings 30 min
20 gr salbatec de Dorohoi 10 min - conuri
20 gr. EK Goldings - 5 min
20 gr. Hallertau Mithfruh - dry hopp 10 -15 zile cat o fi
-----------------------------

Normal brasez cu 24 l apa la 68 grC (strike cu 75 gr.C) , mash-out la 75 gr si Sparging cu 24 l apa la 79 gr.C

Oare ce-o sa iasa?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: American IPA

Mesajde balauru_327 » Vin Noi 20, 2015 3:37 pm

http://www.thornbridgebrewery.co.uk/assets/327.jpg
Deci avem Crystal "râie" (rye) , crystal ( un echivalent ar fi 2 parti CaraMunich + 1 parte CaraAmber zic eu) si Munich. Rye nu stiu cu ce ai putea inlocui, dar cel mai potrivit ar fi chiar secara nemaltificata 5% .
Despre hamei... :lol: ... consulta un grafic cu substituienti pentru hamei. Eu as renunta la salbatec si Styrian, EKG la greu (atat aroma cat si dry) si de aroma H.Mittelfruch. Mai asteapta ca sa pui si Cascade aroma si dry (in loc de Centenial).

Crystal-ul de Baird ( firma de unde cumpara aia malt) are 185-230 EBC, deci editeaza un malt intamplator, din programul tau de facut retete ,cu aceasta culoare si ajusteaza pana reiese rosul pe care il doresti.

Drojdia este....? ca e f. importanta pentru a clona berea cu succes.


asa pentru pus in ramă

http://www.thornbridgebrewery.co.uk/assets/309.jpg
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: American IPA

Mesajde NeaPuiu » Vin Noi 20, 2015 4:55 pm

Aceasta bere o sa o pun peste drojdia de la English IPA, adica un S-05.
Nu mi-am propus sa fac Colorado Red ci un american IPA pe-acolo. Daca o sa imi iasa aroma puternica pe care o astept de la EKG si Mitelfruh, data viitoare vom fi mai meticulosi si incercam un Colorado Red ca la carte.
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron