[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - All Grain - Paulaner Clone

All Grain - Paulaner Clone

All Grain - Paulaner Clone

Mesajde andrei » Mar Oct 25, 2011 9:26 am

Salutare!

Am făcut și eu în acest weekend prima încercare de all grain și am ales o rețetă de clonă după o bere apreciată de mine și de soție.

Cantitățile folosite:

2kg malț pale ale
2kg malț grâu
0,1kg malț Munich
17g hamei Saaz

Mashing-ul l-am făcut 90min la 65-66C cu aprox. 15l apă.
După fierbere am obținut 17 l must cu OG 1052.
Pentru fermentare am folosit un plic de drojdie dintr-un kit Brewferm. Drojdia am rehidratat-o în apă călduță, și apoi am turnat-o peste mustul care era la o temp de 23 C.
Vasul de fermentare l-am lăsat un balcon. În cîteva ore a început fermentația, dar după o noapte temperatura mustului a scăzut la 17...18C

După 2 zile și jumătate de cînd am pus-o la fermentat pare că s-a oprit din fermentație, ceea ce mi se pare cam repede. Să fi afectat variația de temperatură de la zi la noapte de 3...4 C activitatea drojdiei?!!
Am gust at din bere și este acidulată încă, dar nu mai este dulce...

Să deschid capacul și să o mai agit ca să se oxigeneze?
andrei
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Noi 16, 2010 8:13 am

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde Laur » Mar Oct 25, 2011 7:20 pm

Salut Andrei,

Daca vrei sa agiti recipientul o poti face insa nu umbla la el. Posibil ca drojdia sa fi fermentat rapid, mai ales ca nu ai folosit o drojdie dedicata. Chiar sunt curios ce gust va avea berea obtinuta de tine.
Berea de grau se imbuteliaza cand densitatea este in jur de 1.014 - 1.016.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde domnu_mircea » Mar Oct 25, 2011 8:40 pm

Felicitări pentru prima bere din grâne!

Am folosit și eu drojdie uscată la prima mea bere de grâu. Rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor dar a ieșit băubilă. Am făcut și multe greșeli în timpul procesului...

Data viitoare, pentru a obține aroma de banane/cuișoare specifică berilor de grâu poți încerca drojdia lichidă 3068 de la wyeast. E mai scumpă dar merită investiția. Plus că o poți refolosi...
domnu_mircea
 
Mesaje: 98
Membru din: Mar Ian 25, 2011 4:28 pm

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde andrei » Joi Oct 27, 2011 6:36 am

Mulțumesc pentru sfaturi!

domnu_mircea, poți detalia un pic, te rog, cum refolosești drojdia, pentru că și am mai refolosit drojdie de la o șarjă la alta și sunt interesat și de cum procedează alții mai ales în cazul în care între terminarea fermentării primare și următoarea plantare, din diverse motive, trece mai mult timp (2...3săpt.)

O zi bună!
andrei
 
Mesaje: 6
Membru din: Mar Noi 16, 2010 8:13 am

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde Laur » Joi Oct 27, 2011 7:05 am

Salut Andrei,
Daca mai ai rabdare un pic, o sa deschid un topic despre inmultirea drojdiei de bere (evident si cu imagini).
Topicul va fi despre TOP CROPPING - inmultirea drojdiei prin recoltarea acesteia din partea de sus a berii ce fermenteaza.
Mircea, te asteptam si pe tine cu detalii despre inmultirea drojdiei si de altfel pe toti care ne pot impartasi din experienta lor.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde Samogon » Vin Oct 28, 2011 2:56 pm

Balconul e prea răcoros în perioada asta pentru fermentaţie ale. La mine în casă e aceeaşi problemă, deocamdată sunt 19 grade şi nu-i foarte rău dar iarna ajunge şi la 10 grade uneori.
Pentru asta am pus în practică metoda cu becul şi pătura. Un bec de 40W a avut puterea să încălzească 3 recipiente de fermentare (100L plămadă pentru ţuică), cu câteva grade în 24 de ore. L-am uitat aprins două zile şi a ajuns la 26 de grade dar e ok.
Ataşamente
warm.jpg
încălzirea recipientelor cu bec şi pături
warm.jpg (99.58 KiB) Vizualizat de 17156 ori
Samogon
 
Mesaje: 120
Membru din: Mie Ian 26, 2011 6:38 pm

Re: All Grain - Paulaner Clone

Mesajde DragosN » Lun Iun 11, 2012 8:10 pm

Paulaner Hefe nu foloseste Munich Malt, decat Grau si Orz. Cam 60% Grau si cam 40% Orz. Am facut asta cam acum 2 luni. A iesit superb.
DragosN
 
Mesaje: 27
Membru din: Mie Iun 06, 2012 4:32 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori

cron