[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - dry hopping

dry hopping

dry hopping

Mesajde Cantor Gabi » Mie Aug 28, 2019 6:46 am

Buna ziua,

M-am gandit sa-i dau berii o aroma. Dupa fermentatie (5 zile, densitate scazuta de la 1055 la 1010, bule foarte rar), am adaugat 100 g hamei Cascade in butoi (50 l ). Am mai lasat 24 ore in butoi, aroma s-a simtit foarte putin. Am transferat in sticle si am tinut sticlele 3 zile la 23C pt. aciditate. Dupa 5 zile frigider aroma aproape disparut. Va rog un sfat. Ce sa fac ca aroma sa fie mai pronuntata si sa dureze.

Multumesc.
Cantor Gabi
 
Mesaje: 4
Membru din: Joi Apr 25, 2019 7:50 am

Re: dry hopping

Mesajde Laur » Mar Sep 10, 2019 6:40 am

Salutare,

In general perioada pentru dry-hop este de circa 5 zile. Se poate face si mai repede in cazul hameiurilor foarte aromate.
Data viitoare iti recomand sa folositi un alt hamei si sa il lasati mai mult timp.

Spor la berarit!
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm

Re: dry hopping

Mesajde Cantor Gabriel » Mie Sep 18, 2019 4:25 am

Buna ziua,

Ce hamei recomandati pt. dry hopping ?

Multumesc.
Cantor Gabriel
 
Mesaje: 2
Membru din: Lun Apr 22, 2019 7:07 am

Re: dry hopping

Mesajde Laur » Lun Oct 14, 2019 7:56 am

In general se folosesc hameiuri americane de aroma (Amarillo, Citra, Centennial, Mosaic, Simcoe, Cascade, etc), dar pot fi utilizate si alte hameiuri de aroma.
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron