Alcool: 8,5% ABV
EBU: 43
EBC: 70
Densitate initiala: 1.082
Malt Pale Ale - 5 kg
Malt Amber 50 EBC - 0,3 kg
Malt Cara Crystal 120 EBC - 0,3 kg
Malt Chocolate 800 EBC - 0,15 kg (ca inlocuitor se poate folosi WEYERMANN CARAFA)
Malt Wheat 3 EBC - 0,3 kg
Hamei East Kent Goldings - 100 gr
Drojdie SAFBREW T-58 11,5 gr - 1 plic
Cantitate apa pentru MASH: 21 litri
Temperatura initiala a apei pentru MASH: 73 grade Celsius
(temperatura maltului a fost de 25,5 grade Celsius).
Dupa ce se adauga maltul zdrobit in apa, temperatura se mentine timp de 75 min la 68 grade Celsius.
Dupa aceea se ridica temperatura (cu circa 1 grad Celsius per minut) la 78 grade si se mentine la aceasta 5 minute.
Apoi se filtreaza si se efectueaza clatirea maltului (SPARGING) cu circa 18 litri de apa la 75 grade Celsius (MASH OUT).
Timp de fierbere: 90 minute
Toata cantitatea de hamei se pune la inceputul fierberii.
Se poate adauga ca si experimentare, diferite ierburi aromatice (coriandru seminte, coaja de protocala, ghimbir, lemn dulce sau ienupar) cu 15 minute inainte de terminarea fierberii. Cantitatea maxima de ierburi: 5 gr/ 20 litri de bere/sortiment de ierburi aromatice.
Temperatura de fermentare optima: 20 - 25 grade Celsius.
Cantitatea de zahar pentru fermentarea secundara: 7,5 gr/litru de bere.