[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - 5KgPilsener

5KgPilsener

5KgPilsener

Mesajde NeaPuiu » Mie Iul 22, 2015 4:12 pm

Am facut o bere (primul meu all grain) cu 5 Kg Pilsener, nu am avut Irish Moss deci nu am pus, a iesit tulbure, acrisoara spre acra si cu un gust cu tenta de amidon. Sa fie de vina infestarea sau 5Kg de Pilsener nu e o idee buna pentru a face o bere Ale?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: 5KgPilsener

Mesajde balauru_327 » Vin Iul 24, 2015 2:20 pm

Acru-acrisor = infectare
tulbure= inca fermenteaza
si eu uit de irish moss, si nu e mare diferenta
gust amidon...habar nu am ce sa zic, sa fie maltu vechi? zdrobit si lasat in atmosfera mult timp, astfel incat sa se fi oxidat? poate a prins umezeala, dar in situatia asta avea gust de iarba inspre mucegai.
La o bere Ale , zic eu (adica nu e batut in cuie), 70% din idee iti da hameiu, 5% iti da drojdia si 10% maltu 15% apa( adica ce proportie de saruri se regasesc in apa, Ca,Mg, etc ca nu le stiu pe toate, inca nu am ajuns la nivelul sa pot jongla apa)
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm

Re: 5KgPilsener

Mesajde NeaPuiu » Sâm Iul 25, 2015 11:16 am

Nu am crezut ca hameiul poate fi asa de important. Gustul, corpolenta, culoarea nu vin de la malt? Hameiul da si altceva in afara de amareala? De ce se mai combina totusi malturile in retete asa de complexe?
NeaPuiu
 
Mesaje: 61
Membru din: Lun Iul 13, 2015 4:31 pm

Re: 5KgPilsener

Mesajde balauru_327 » Dum Iul 26, 2015 10:35 am

Pai la stilul de bere Ale, IPA, APA, hameiul e cel mai important. La un weizen/wit/Stout/Porter/Lager,Pils maltul este. Belgienele mizeaza pe alcool/sirop zahar si drojdie.
Corpolenta o da cantitatea de zahar nefermentat din bere
Culoarea 99% vine de la malt
Gustul vine din proportia hamei - malt - esteri/fenoli/etc dati de drojdie.
balauru_327
 
Mesaje: 110
Membru din: Mar Feb 07, 2012 5:04 pm


Înapoi la Retete

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 9 vizitatori

cron