Iata bere mea cu nr.17 pe care o prezint atentiei dumneavoastra pentru critici si observatii...
0,7 lbs Acidulated
6,75 lbs Abey
6 lbs Pale
2 lbs Munich
0,3 lbs Special B
1 lb Caramunich
1,5 lbs zahar brun din trestie adaugat in ultimele 15 minute de fierbere
------------
Hamei Chalanger, 40 grame 60 de minute
Irish Moss in ultimele 15 min
----------------
Am facut 24 litri apa de strike la aproape 78-79 grade desi imi propusesem sa o fac la cca 74-75. Dupa introducerea granelor temperatura mashului s-a stabilizat la 71 grade drept pt care am mai adaugat putina apa rece si l-am adus la 68. Am brasat 90 minute dupa care am facut mash-out la 75 grade cu rest 15 minute. Am facut sparge cu cca 18-20 litri apa la 75 de grade.
Au rezultat 28 litri (7,4 US gallons) la OG 1066 ceea ce inseamna o eficienta de 71%, desi acum am protejat cu o pernunta inclusiv si fundul vasului de brasaj.
Drojdie voi folosi SAFEBREW ABBAYE(uscata) pe care o voi rehidrata intr-o cana de apa.
Am gustat mustul, nu are amareala (normal) nici arome de hamei dar e dulce si gros astfel ca am sperante intr-o frumoasa roscata belgiana cu coapsele tari.
Sper sa ajung si cu poze pe la Craciun.
Intrebari>
e necesar sa fac un starter cu drojdia uscata sau merge si rehidratata rapid?
care ar trebui sa fie FG la care sa ma astept?