Am considerat sa deschid acest subiect in sectiunea "Bere din kit-uri", deoarece multi berari amatori au inceput fabricarea berii acasa prin acest procedeu.
De fapt, cred ca se impune sa deschid un topic de acest gen si in categoria "fabricare bere din malt" si "fabricare bere din extract de malt".
Consider ca este foarte interesant ca fiecare dintre noi sa impartaseasca celorlalti din prima experienta de berar, mai ales ca primele dati, cu siguranta am fost mai stangaci, mai putin experimentati si au fost si momente comice.
Imi amintesc de prima mea bere...... Brewferm Pils, 12 litri. Am citit cu sfintenie tehnologia si retetarul, ca nu cumva sa gresesc ceva, mai ales ca am tot citit ca igienizarea este foarte-foarte importanta. M-am temut sa nu cumva sa fac vreo eroare in igienizare si, dupa ce ca astept o asa perioada de timp, sa imi iasa ceva nebaubil....?
Am avut noroc si totul a decurs normal. Insa nu am putut astepta pana la termenul final de maturare si am gustat din bere cu o saptamana inainte.
Surpriza a fost enorma cand am desfacut sticla si am auzit "fis"-ul dioxidului de carbon. Asta-mi spunea ca pana aici e totul in ordine. Am turnat-o intr-o halba si, uimire: a facut spuma, iar culoarea era asemanatoare unei beri Pils din comert (e drept ca, era un pic mai inchisa la culoare dar, era o culoare galben-cunoscuta). Nu in ultimul rand m-a uimit in mod placut faptul ca se limpezise intr-o mare masura si din ea ieseau bule de dioxid de carbon.
Am atasat si o poza a acestei beri.