Salut,
Uite pasii pe care i-am facut (totul a fost dezinfectat cu o solutie de soda si clatit de 3 ori):
1) am lasat mustul sa fermenteze (intr-o damigeana de 25 de litri, inchisa cu o serpentina cu apa de genul celor obisnuite, folosite la vin) vreo 8 sau 9 zile, pana intervalul dintre bule ajunsese la vreo 5 minute. Fermentatia a fost energica, in sensul ca stratul de spuma uscata de pe peretii damigenei, ramas dupa fermentatie, era de o schioapa
2) am transferat lichidul din damigeana in sticle de 1 l, am adaugat o lingurita de zahar si le-am capsat.
3) dupa ce au stat o saptamana la temperatura camerei, am deschis de curiozitate o sticla, a iesit spuma din ea ca din sampanie
4) am mutat sticlele in camara, unde e destul de frig si am asteptat aprox. o saptamana.
Ieri am desfacut o noua sticla si i-am masurat continutul de alcool, care e zero. Se simte si la baut, de altfel.
Gustul e bun, e cel specific, amareala e si ea acolo cata trebuie, insa spre sfarsit se simte un pic de smac acru, de drojdie, nu stiu cum sa-l descriu exact.
Poate nu am dreptate, dar cred ca problema vine de la o fermentatie incompleta. Mai astept o saptamana si revin cu evolutia gustului
La urmatorul kit o sa tin un jurnal detaliat, cu poze, poate ii ajuta si pe ceilalti berari amatori.
Multumesc.