Salutare,
Am avut neplacuta experienta ca berea sa fermenteze in prima etapa mai mult de 14 zile.
Mi s-a intamplat cu Muntons Mexican Cerveza si Wheatbeer.
Am curatat si igienizat cu mare atentie.Apa folosita:Bucovina 5l
Temperatura camerei intr 24-26 grade, zaharul adaugat a fost aceeasi cantitate din reteta(ba la wheatber am pus din greseala mai putin cu 25grame)
Vasul a fost tinut la intuneric fara trepidatii ,...adica conditiile optime de fermentatre.
Cu toate acestea fermentatia nu s-a oprit, nu mai are intensitate mare dar nici prea mica.
La citire dupa 14 zile Muntons Mexican Cerveza avea densitatea finala la fel ca in reteta si am tras-o in sticle, in schimb tot dupa 14zile Kitul de Wheatbeer avea densitatea de 1,006 in loc de 1,010, si tot mai fermenteaza.
Am facut si un kit triple care culmea a fermentat in 3,5 zile in aceleasi conditii ca cele de mai sus.
I s-a mai intamplat cuiva?
Cum trebuie procedat in asemenea situatii,o lasam mai multde 14 zile la fermentat sau o tragem?
Sa fie de vina drojdia din kituri?
Astept pareri si solutii la cele spuse mai sus.