[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /viewtopic.php on line 943: getdate(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone.
www.fabrica-de-bere.ro • Vezi subiect - Muntons India Pale Ale

Muntons India Pale Ale

Muntons India Pale Ale

Mesajde Melesmeles » Mar Mar 01, 2011 11:07 am

Salutare !

Am o mica problema cu fermentatia...din nou. Am pus la fermentat un Gold India Pale pe data de 14 februarie. Are deci 2 saptamani de stat la fermentatie primara. Am masurat-o ieri are 1.015. Din cand in cand mai scoate si co2 prin supapa (la intervala mari...adica vreo 30-40 minute).
In cilindru de masurare pare destul de acidulata si face spuma (nu stiu daca e normal - toate berile pe care le'am masurat inainte de fermentatia secundara nu aveau aproale deloc co2 si nici nu faceau spuma). Nu stiu ce sa fac cu ea....adica daca sa o mai las la fermentat sau sa o trag in sticle.

P.S. Ideea e ca am avut ceva probleme si cu Irish Stout-ul...daca va mai aduceti aminte. E clar ca gresesc pe undeva dar inca nu imi dau seama unde. De data asta am amestecat energic dupa ce am adaugat drojdia si am si rehidratat-o inainte sa o torn in recipientul de fermentare (lucru pe care pana acum nu il facusem).

Multumesc anticipat de sfaturi!
He who drinks beer gets drunk. He who gets drunk sleeps. He who sleeps cannot commit sin. He who commits no sin goes to heaven. So drinking beer is the road to heaven.
Melesmeles
 
Mesaje: 20
Membru din: Lun Ian 31, 2011 8:24 pm

Re: Muntons India Pale Ale

Mesajde Laur » Mar Mar 01, 2011 11:54 am

Salut,

Daca masuratoarea spune ca berea are densitatea de 1.015, ea mai trebuie lasata cateva zile, pana fermentatia se opreste sau se diminueaza mult.
Oricum, observ ca in afara de durata mare de fermentare, densitatea este in limitele normale.
Eu trag berea in sticle cand densitatea ajunge la valoarea de 1.012 (masuratoarea facandu-se in intervalul de temperatura 23-25 grade Celsius).
Care a fost evolutia temperaturii berii in timp ce fermenta? De regula, in primele zile, temperatura este mai mare cu circa 2 grade Celsius fata de temperatura mediului ambiant, apoi diferenta incepe sa scada, ajungand in faza finala (cand berea nu mai fermenteaza deloc sau aproape deloc) la aceeasi temperatura cu mediul ambiant.
Cu cat temperatura de fermentare este mai mare, cu atat durata fermentatiei scade si invers, cu cat temperatura este mai mica, durata de fermentatie creste.



Primary: None
Second Primary: Gabriel
Conditioning: Ambiorix kit, Abbey kit
Drinking: Bavarian Hefeweizen
Laur
 
Mesaje: 619
Membru din: Mie Iun 03, 2009 7:38 pm


Înapoi la Fabricare bere din kit-uri de bere

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 15 vizitatori

cron