Salutare !
Am o mica problema cu fermentatia...din nou. Am pus la fermentat un Gold India Pale pe data de 14 februarie. Are deci 2 saptamani de stat la fermentatie primara. Am masurat-o ieri are 1.015. Din cand in cand mai scoate si co2 prin supapa (la intervala mari...adica vreo 30-40 minute).
In cilindru de masurare pare destul de acidulata si face spuma (nu stiu daca e normal - toate berile pe care le'am masurat inainte de fermentatia secundara nu aveau aproale deloc co2 si nici nu faceau spuma). Nu stiu ce sa fac cu ea....adica daca sa o mai las la fermentat sau sa o trag in sticle.
P.S. Ideea e ca am avut ceva probleme si cu Irish Stout-ul...daca va mai aduceti aminte. E clar ca gresesc pe undeva dar inca nu imi dau seama unde. De data asta am amestecat energic dupa ce am adaugat drojdia si am si rehidratat-o inainte sa o torn in recipientul de fermentare (lucru pe care pana acum nu il facusem).
Multumesc anticipat de sfaturi!